Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

11.12.13 23:49 0 931
На Прикарпатті кількість документальних перевірок скоротилась втричі

З початку року підрозділами податкового та митного аудиту ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області проведено 70 документальних перевірок суб’єктів господарювання – юридичних осіб, що на 127 перевірок менше, ніж за відповідний період минулого року. За їх результатами донараховано 32,7 мільйона гривень узгоджених податкових зобов’язань.

«Нова стратегія організації контрольно-перевірочної роботи, підпорядкована одному з головних завдань Головного управління Міндоходів в області – формуванню неупереджених відносин з платниками податків, за яких органи доходів і зборів будуть партнерами легального бізнесу, забезпечуючи зниження податкового тиску та створюючи сприятливі умови для зростання економіки регіону,- зазначив начальник управління податкового та митного аудиту ГУ Міндоходів Богдан Капущак. – На практиці це означає, що головним критерієм відбору суб’єктів господарювання до перевірки є наявність у їх фінансово-господарській діяльності ризиків несплати належних платежів до бюджету. Таким чином, нові підходи до організації контрольно-перевірочної роботи дають змогу не застосовувати пост-контроль до сумлінних платників податків, водночас для несумлінних такий контроль є невідворотним. Тобто контрольно - перевірочні заходи спрямовуватимуться виключно на ті підприємства, які свідомо не сплачують або сплачують не в повному обсязі платежі до бюджету».



На Прикарпатті проводиться системна робота з профілактики корупції

До питання боротьби з проявами корупції в органах доходів та зборів на Івано-Франківщині підходять всебічно та системно. "Головний акцент в роботі підрозділу внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів на Івано-Франківщині поставлено на профілактику корупційних проявів, виявлення та реагування на протизаконні дії", - повідомив начальник відділу внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області, полковник податкової міліції Віталій Дума. Працівники відділу провели 69 службових перевірок, в тому числі розглянули 28 скарг та звернень на дії працівників. За результатами проведених перевірок керівникам територіальних органів Міндоходів в області винесено 12 подань для вжиття заходів реагування.

Як інструмент двостороннього зв'язку із підприємцями та запобігання правопорушенням з боку працівників Міндоходів в області, створено інтерактивний сервіс «Пульс». У цьому році отримано через цей сервіс 6 повідомлень про службові правопорушення.

З метою запобігання та профілактики корупційних проявів з боку працівників ГУ Міндоходів в області, протягом січня-листопада поточного року проведено 340 профілактичних заходи, зокрема, 160 виступів, бесід, лекцій в колективах, 7 повідомлень на суб-сайтах Головного управління Міністерства доходів і зборів в Івано-Франківській області, 33 зустрічі за участю керівників територіальних органів Міндоходів в області з представниками бізнесу тощо.

"Основна ціль профілактичних заходів – недопущення правопорушень у сфері службової діяльності та трудовій дисципліні, упередження правопорушень або злочинних діянь та недопущення нанесення збитків бюджету. Ми переконані, що тільки спільними зусиллями можна якісно протидіяти корупції", - зазначив Віталій Дума.



На спрощену систему оподаткування можна перейти, подавши заяву не пізніше 16 грудня

Заява про перехід на спрощену систему оподаткування подається не пізніше, ніж за 15 днів до початку нового кварталу. Суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Отже, платники податків, які перебувають на іншій системі оподаткування і бажають з 1 січня 2014 року перейти на спрощену систему оподаткування, мають не пізніше 16 грудня 2013 року подати заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування.

Порядок переходу на спрощену систему оподаткування визначено у статті 298 Податкового кодексу України.


Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ