«Зачистка» Майдану може коштувати Януковичу санкцій з боку Заходу - Матчук

«Зачистка» Майдану може коштувати Януковичу санкцій з боку Заходу - Матчук

11.12.13 23:49 0 841
Нічна спроба «зачистити» Майдан може коштувати Януковичу та його оточенню запровадження персональних санкцій з боку країн Заходу. Про це заявив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Віктор Матчук.

Як відомо, сьогодні парламент Канади збирається на термінове засідання через події на Євромайдані в Києві, під час якого буде розглядатися питання про введення персональних санкцій проти української влади.

«На відміну від Януковича, в його оточення мізки ще не відмовили остаточно. Тому для кожного, хто вміє рахувати свої зиски, має власний шкурний інтерес, рішення про запровадження санкцій подіє як холодний душ. Це допоможе владі протверезіти і стати більш прагматичною, стримати палке бажання «поставити всіх у стійло», показати народу України його місце. Добре, що Канада збирається розглядати питання про персональні санкції проти української влади. Це може стати початком ланцюгової реакції і піде на користь народу України», - вважає МÐ! �тчук.

На його думку, спроба задіяти силовий сценарій пояснюється тим, що Янукович дуже хоче показати Путіну контроль над ситуацією в державі та силу власних позицій.

«Януковичу потрібно показати, що він тут цар, якому не все наплювати, і він може робити все, що вважає за необхідне», - зазначив він.

Втім, за словами опозиціонера, в Україні така постановка питання неможлива.

«У спалюванні мостів до переговорів України з Євросоюзом найбільше зацікавлений саме Володимир Путін, а не Янукович. В свою чергу, президент України робить це, щоб полегшити перемовини зі своїм російським візаві. Втім, на моє переконання, це не є бажанням спалити мости, а, скоріше, спонукання ЄС та США прийняти якесь рішення щодо України. І, звичайно ж, показати Путіну: Я нікого не боюся, повністю контролюю ситуацію в країні і, відповідно, зі мною можна про щось домовлятися», - підкреслив Матчук.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12083
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів в ...
Наступна новина: Студенти ТНЕУ дискутували ...

КОМЕНТАРІ