Студенти ТНЕУ дискутували про розвиток фіскальної політики України

Студенти ТНЕУ дискутували про розвиток фіскальної політики України

11.12.13 23:51 0 851
Фіскальну політику України в умовах євроінтеграційних процесів обговорювали студенти Тернопільського національного економічного університету на третій Всеукраїнській науково-практичній студентській конференції. В організації заходу взяло участь і Головне управління Міндоходів у Тернопільській області, яке вже тривалий час співпрацює із університетом.
Метою конференції стало обговорення актуальних проблем ефективної реалізації фіскальної політики України в умовах євроінтеграційних процесів та окреслення шляхів їх вирішення відповідно до світових економічних тенденцій.
У вітальному слові до учасників заходу заступник начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Конончук зазначив, що думки студентів, молодого покоління дуже цінні, тому всі конструктивні пропозиції, які виникнуть в студентів у результаті конференції, обов’язково будуть розглянуті Головним управлінням Міндоходів області.
«Як вам відомо, цього року у нас відбулася важлива інституційна реформа, яка цілком відповідає загальносвітовим і, в першу чергу, європейським трендам – об’єднання податкової та митної служб у єдине Міністерство доходів та зборів України. Концентрація усіх функцій, пов’язаних з адмініструванням податкових та митних платежів, в рамках єдиної структури – це шлях, який обрали багато провідних країн, – звернувся Олександр Конончук до присутніх. – Важливим кроком до динамічного розвитку податкової та митної системи є затверджений Кабінетом Міністрів України Стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів на 2013-2018 роки. Відповідно до Стратегії, у найближчі п’ять років наша робота буде спрямована на вдосконалення податкових і митних сервісів, розвиток партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, активізацію міжнародної торгівлі за рахунок оптимізації митного регулювання, боротьбу з корупцією та «тіньовим» сектором економіки, запровадження сучасної інформаційно-технологічної функції у роботі органів доходів і зборів».
Ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий у свою чергу зауважив, що це вже не перший захід, який університет проводить разом із Головним управлінням Міндоходів області, адже така співпраця дає можливість формувати практичний компонент навчання студентів, які незабаром можуть стати фахівцями Міндоходів.
«Я дуже радий, що наші студенти приймають активну участь у обговоренні проблем та перспектив розвитку фіскальної політики України, адже саме за молоддю – майбутнє держави, – зазначив Андрій Крисоватий. – Як відомо, у науковій полеміці формуються новітні підходи до вирішення нагальних питань, які стануть початком оновлення та удосконалення вітчизняних стратегій соціально-економічного розвитку, зокрема щодо ефективної реалізації фіскальної політики України. Тож, думаю, що наш цікавий диспут матиме корисну складову».

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ