Будівництво будинків за канадською технологією

Будівництво будинків за канадською технологією

12.12.13 12:56 0 5780
Що таке будівництво будинків за канадською технологією? У різних географічних регіонах існують різні технології будівництва. Чому так? Тому що будували з тих матеріалів, які були максимально доступні. Тому, природно, що в тайзі будували з дерева, а в степу з глини з соломою або цеглин, які робилися з тієї ж глини.

Територія Канади майже суцільно вкрита лісами, тому, природно, що канадська технологія будівництва будинком пов'язана з деревом. Але вона відрізняється від зробленої з колод технології, яка здавна існувала в Росії.

Причина в тому, що будівництво в Канаді почалося після її колонізації, а в цей час технологія обробки дерева була вже на високому рівні. Це з одного боку. З іншого боку, колонізатори були, в основному, вихідці із Західної Європи, які звикли до двох-і триповерхового будівництву. Якщо будувати з цілісних колод, будинок виходив важким і вимагав потужного фундаменту, а в ті часи цемент коштував дорого. З цих двох причин будівництво будинків за канадською технологією безпосередньо пов'язане з таким поняттям як «брус».

На певному етапі будівництва канадський будинок представляє з себе безліч вертикальних і горизонтальних брусів різного перерізу скріплених між собою різними кріпильними елементами. Цей частокіл брусів представляє з себе скелет будинку, що будується за канадською технологією. Потім ці бруси обшиваються з двох сторін. Раніше це був дерев'яний сайдинг зовні, дошки й фанера - зсередини, тепер варіантів більше: OSB, гіпсокартонні і гіпсоволокнисті листи, фіброцементні плити, полімерний сайдинг, клінкерна плитка тощо Всередину перегородок закладається утеплювач.


дома по канадской технологии


Описана технологія каркасного будівництва виправдовувала себе до кінця минулого століття, ознаменовавшегося стрімким зростанням цін на енергоресурси. Тому зараз канадська технологія будівництва будинків асоціюється не тільки з каркасною технологією, але і з технологією будівництва із СІП-панелей, яка володіє кращими теплоізоляційними характеристиками в порівнянні з класичною канадською технологією.
Крім кращих енергозберігаючих характеристик, технологія будівництва з СИП-панелей володіє додатковими перевагами:

1. краща швидкість будівництва;
2. краща герметичність;
3. висока міцність.

Uzinform
Источник: http://montazhstroy.com.ua/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Львівщина: допоможіть ...
Наступна новина: Сільське господарство: ...

КОМЕНТАРІ