Сільське господарство: Пшенична крупа.

Сільське господарство: Пшенична крупа.

12.12.13 12:57 0 2087
Всім відомо, що пшеничну крупу виробляють з пшениці. По суті, пшенична крупа - це крупно подрібнена пшениця. Ділять пшеничну крупу на два види: Полтавська, «Артек».

Крупа пшенична - це подрібнене зерно пшениці, звільнене від зародків і частково від плодових і насіннєвих оболонок, зашліфувати. За способом обробки твердої пшениці та розміром крупинок пшенична крупа ділять на: Полтавську і «Артек». У свою чергу, Полтавську крупу, залежно від розміру, ділять на номери: № 1 (велика), 2 і 3 (середня), 4 ( дрібна). Крупу «Артек» на номери не ділять.

Пшенична крупа «Артек» - це частинки мелкодробленим зерна пшениці, повністю звільнені від зародка і частково від насінних і плодових оболонок.
Характерна особливість пшеничної крупи - однакова консистенція практично всіх частинок крупи, що дозволяє всім крупинках розварюватися одночасно.

Пшенична крупа використовується для приготування пшеничної каші, запіканок, пудингів, биточків, супів.

Витоки
Центр розповсюдження першого виду пшениці - Вірменія, Туреччина і Грузія, звідки вона проникла західніше. Стверджують, що пшениця-однозернянка виникла на північному сході Туреччини і південному заході Закавказзя або трохи південніше - на сході Іраку. Вважається, що вона стала родоначальником майже всіх сучасних сортів. Хоча багато сортів пшениці спеціально виведені селекціонерами, тисячі інших виникли спонтанно шляхом схрещування культурних форм один з одним і з дикорослими травами.

Що корисного?
Пшенична крупа корисна, вона містить залізо і фосфор, мікроелементи і вітаміни. Для тих, хто веде активний спосіб життя, пшенична каша незамінна, легко засвоюється в організмі.

Особливо хороша пшенична крупа в осінньо-зимовий період, оскільки сприяє зміцненню імунітету. Пшенична каша відрізняє високим вмістом холіну - речовини, що регулює жировий обмін. У ній містяться рослинні білки, вуглеводи, велика кількість клітковини, а також мінеральні речовини і вітаміни.

Окрім пшеничної крупи серед українців користуються популярністю: грещана, вівсяна, ячна, кукурудзяна. Усі крупы оптом та в роздріб можна придбати в супермаркетах METRO Cash & Carry.
Источник: http://www.metro.ua/public/bakaleya
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 127)
Попередня новина: Будівництво будинків за ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ