У Волинській області депутату місцевої ради вручено повідомлення про підозру

У Волинській області депутату місцевої ради вручено повідомлення про підозру

12.12.13 08:27 0 916
Слідчим управлінням УМВС України у Волинській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами публічних закликів до захоплення будівель державних органів влади і органів місцевого самоврядування, грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, вчинених групою осіб, та за фактом захоплення будівель, що забезпечують діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування, з метою перешкоджання їх нормальній роботі за ст.ст. 296 ч.2, 295, 341 Кримінального кодексу України.

У межах розслідування кримінального провадження підготовлено письмові повідомлення про підозру у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень декільком особам. У тому числі за підписом прокурора області підготовлено повідомлення про підозру депутатам місцевих рад. Одному з них воно уже вручене.

Інші особи, ігноруючи повідомлення слідчих та прокурорів, уникають отримання письмових повідомлень про підозру та ухиляються від явки до слідчих органів.

Згідно вимог Кримінального процесуального кодексу України, неявка на виклик слідчого без поважних причин передбачає накладення грошового стягнення, можливість застосування приводу, а також враховується при обранні запобіжного заходу.

Зауважимо, що жодній особі не інкримінується мирна участь в акціях протесту чи неправильність політичних поглядів, а винятково – протиправні, кримінально карні діяння, в ході яких пошкоджувалось та знищувалось майно, блокувались будівлі державних установ та органів місцевого самоврядування, порушувався громадський порядок та спокій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюються нові обставини та учасники вчинення кримінальних правопорушень.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва ним здійснюється групою прокурорів з числа працівників прокуратури області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ