Одного з лідерів львівського Майдану Василя Молдована викликали на допит

Одного з лідерів львівського Майдану Василя Молдована викликали на допит

12.12.13 08:33 0 873
11 грудня 2013 року одного з лідерів львівського Майдану, студента Національного університету "Львівська політехніка" Василя Молдована викликали на допит до прокуратури Львівської області.

Василь Молдован пішов на допит у супроводі народного депутата України свободівки Ірини Фаріон, депутатів Львівської обласної та міської рад та численного пікету студентів.

Як повідомив правозахисник, депутат Львівської міськради свободівець Руслан Валько, студента запросили до слідчого відділу прокуратури телефоном на допит як свідка у кримінальному провадженні. "Згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом будь яке звернення слідчі органи зобов'язані реєструвати в єдиному державному реєстрі досудових розслідувань і після проведення слідчих дій ухвалювати рішення про закриття справи чи подачі її до судових інстанцій. Кримінальне провадження відкрите за зверненням невідомої особи, яка вважає, що під час масових заходів 8 грудня 2013 року лунали заклики до розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Попри вимогу, продемонструвати докази відповідного правопорушення слідчі не змогли. Василя Молдована коротко допитали у якості свідка, після допиту його відпустили додому. Якщо розслідування буде проведено об'єктивно, справу досить швидко закриють, ми ж у свою чергу ставитимемо питання про притягнення до відповідальності заявника", – зазначив Руслан Валько.

Нагадаємо, 10 грудня 2013 року співголові Львівського регіонального штабу національного спротиву, народному депутатові від ВО "Свобода" Ірині Сех вручили повістку до прокуратури. Це сталося в кабінеті начальника Головного управління МВС України у Львівській області Олександра Рудяка, куди Ірина Сех прийшла разом із представниками студентства та журналістами, щоб отримати інформацію про затримання фотографа та активіста Майдану Олега Панаса.

Під час пікету ГУ МВС у Львівській області з вимогою звільнити політв'язнів Олександр Рудяк запросив до кабінету представників студентів, народного депутата Ірину Сех та журналістів. У кабінеті він особисто вручив Ірині Сех повістку, у якій йдеться, що вона повинна прибути "до слідчого відділу прокуратури у Львівській області для участі в допиті як свідок у кримінальному провадженні №2013150000000176 від 9 грудня 2013 року" за підписом слідчого Іванківа. Ірина Сех повідомила, що відкрито кримінальне провадження через мітинг 8 грудня 2013 року.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Звернення очільника ...

КОМЕНТАРІ