Міліціонери не порушують права тернополян на мирні зібрання

Міліціонери не порушують права тернополян на мирні зібрання

12.12.13 11:17 0 874
Біля обласного управління внутрішніх справ судовиконавці оприлюднили ухвалу Тернопільського окружного адміністративного суду про обмеження права на мирні зібрання (пікетувань, пішої ходи, мітингів, зборів та іншого) поблизу цього та ряду інших адмінприміщень з 10 грудня по 7 січня наступного року.

Представники однієї із політичних партій, не зважаючи на судове рішення, провели акцію поблизу УМВС. Дану подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань та кваліфіковано за ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення). Триває розслідування.

З уст окремих мітингувальників прозвучали неправдиві повідомлення про те, що в області правоохоронці обмежують права громадян на будь-які мирні зібрання. Такі заяви голослівні, нічим не обґрунтовані. Адже судом обмежені зібрання лише за місцем знаходження державних установ.

Працівники міліції чітко виконують вимоги чинного законодавства, а судове рішення стосується виключно адміністративних приміщень.

Правоохоронці й надалі захищатимуть конституційне право людей на свободу мирних зібрань та забезпечать охорону громадського порядку в місцях проведення таких заходів.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ