На Житомирщині правоохоронці врятували від пожежі восьмеро дітей

На Житомирщині правоохоронці врятували від пожежі восьмеро дітей

12.12.13 08:03 0 789
Коли на горищі через дитячі забавки виникла пожежа, у будинку знаходилося восьмеро дітей, полишених без догляду матір’ю, яка подалася у власних справах. Наразі багатодітній жінці загрожує покарання за неналежне виконання своїх батьківських обов’язків.

Днями до Андрушівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від диспетчера пожежної частини про те, що в селищі Червоному горить будинок, всередині якого знаходяться діти. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

– Будинок належить місцевій жительці, на вихованні якої восьмеро дітей різного віку. Сама ж багатодітна матір перебуває на обліку в сільській раді та не заслуговує схвальних відгуків про спосіб свого життя та виховання власних дітей. На момент прибуття пожежних та міліції жінки вдома не було, - повідомив начальник Андрушівського РВ УМВС Сергій Бойко.

На місці події правоохоронці з’ясували, що, залишившись під наглядом старших братів та сестер, найменші дітлахи, 4-х та 5-ти років, знайшли в хаті сірники та видерлись з ними на горище. Там влаштували небезпечні забавки. Коли ж від чергового підпаленого сірника зайнялося сухе сіно, діти злякалися й повернулися до хати, щільно прикривши лаз на горище.

Лише коли в хаті зайнялася стеля, старші діти поспіхом почали виводити з оселі молодших та викликали рятувальників. На щастя, жодна дитина не постраждала. Натомість дах хатини згорів повністю.

Сама ж мати про подію дізналася від правоохоронців і рятувальників, лише коли повернулася додому. Допоки її чекали, дільничний міліціонер розповідав дітлахам про небезпеку, до якої можуть призвести забавки із сірниками та вогнем.

Оскільки ж родині після пожежі ніде жити, тимчасовий прихисток дітям погодилися надати односельчани. Наразі ж вирішується питання про притягнення багатодітної матері до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян, на вихованні яких є неповнолітні діти: напередодні прийдешніх зимових свят проведіть зі своїми чадами додаткові роз’яснювальні бесіди не тільки про небезпечні ігри із сірниками, але й про можливі наслідки необережного поводження із різноманітними новорічними іграшками, які мають властивість вибухати святковим феєрверком. І найважливіше – не залишайте своїх дітей без нагляду, не забувайте поцікавитися у підлітків, де вони знаходяться і чим займаються із друзями. Пам’ятайте, що безпека ваших дітей цілком залежить від вас самих. Тож, самі будьте достойним прикладом наслідування для власної дитини.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Андрушівського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Стаюра: ...
Наступна новина: Закарпатським майданівцям ...

КОМЕНТАРІ