Житомирщина: обласний круглий стіл з нагоди відзначення Дня прав людини «Всі права людини - для всіх!»

Житомирщина: обласний круглий стіл з нагоди відзначення Дня прав людини «Всі права людини - для всіх!»

12.12.13 09:34 0 860
10 грудня 2013 року в День прав людини в рамках заходів Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулось засідання обласного тематичного круглого столу «Всі права людини - для всіх!», ініційованого департаментом сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації спільно з Житомирським обласним гендерним ресурсним центром Житомирської обласної ради.

Щороку 10 грудня Україна та увесь світ відзначають Міжнародний день прав людини. Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини. Декларацію Тисячоліття ООН в 2000 році визначено глобальні Цілі Розвитку Тисячоліття, серед яких - досягнення гендерної демократії як важливої складової становлення демократії у суспільстві. Це наповнило новим змістом і принцип демократії «Всі права людини - для всіх!». Всіх націй, всіх статей, всіх віросповідань, всіх вікових груп!

За круглим столом спеціалісти головного управління юстиції, статистики, департаментів сім’ї, молоді та спорту, праці та соціального захисту населення, охорони здоров’я обласної державної адміністрації, служби у справах дітей, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, лідери громадських організацій «Паритет», «Жінка», «Жіночий інформаційно-консультативний центр» висвітлили проблеми забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків в Україні на період до 2016 року в розрізі завдань Державної програми, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2013 № 717. В рамках доручень Президента України щодо захисту прав дитини, обговорено питання захисту прав дітей Житомирщини, попередження насильства в сім’ях, сприяння оздоровленню, розвитку творчо обдарованих дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Департаментами сім’ї, молоді та спорту, праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації, головним управлінням статистики в Житомирській області, Житомирським обласним гендерним ресурсним центром презентовано спільне видання у форматі інформаційного збірника «Жінка в суспільстві. Праця жінок, її особливості та соціальний захист жінок», який стане в нагоді широкому загалу як інформаційно-консультативний посібник щодо вирішення проблем повсякденного життя жінки у суспільстві. Фахівці ж отримали чергове видання «Гендерний портрет Житомирщини», підготовлене головним управлінням статистики у Житомирській області, яке сприятиме обґрунтуванню планових позицій щодо соціально-економічного розвитку в області на подальше. Учасники круглого столу підтримали позицію Всеукраїнського форуму, ініційованого Міністерством соціальної політики України 15 листопада 2013 року в м. Києві, що досягнення гендерної рівності в українському суспільстві повинно забезпечуватись спільними діями влади, громадських організацій та громадськості.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівне: НАДХОДЖЕННЯ ДО ...

КОМЕНТАРІ