В Житомирській області рятувальники надають допомогу населенню у складних погодних умовах ,

В Житомирській області рятувальники надають допомогу населенню у складних погодних умовах ,

12.12.13 08:01 0 889
Відповідно до прогнозу Українського гідрометеорологічного центру, 11 грудня на дорогах країни спостерігатиметься ожеледиця, вночі у південній та східній частинах місцями пориви вітру до 15-20 м/с.

У зв’язку з погіршенням погодних умов значно ускладнилася ситуація на автошляхах, тож особовий склад Державної служби України з надзвичайних ситуацій продовжує надавати допомогу населенню, зокрема водіям, чиї транспортні засоби потрапляють у снігові замети. На складних ділянках шляхів рятувальники організовують чергування спецтехніки, відбуксовують транспортні засоби на гірських перевалах, очищують дороги від повалених дерев тощо. Упродовж кількох останніх днів працівники Служби порятунку «101» надали допомогу водіям близько 100 вантажних та легкових автомобілів.

Так, 9 грудня рятувальники Луганщини надали допомогу юнацькій збірній з Дагестану, чий автобус потрапив в ДТП. Команда поверталася з Чемпіонату світу з єдиноборств, який проходив у Харкові, автобус виїхав на узбіччя і зіштовхнувся з деревом.

На автодорозі Рівне–Старокостянтинів–Дубровиця цього ж дня рятувальники відбуксували вантажівку, яка з’їхала у кювет та перекинулася. А неподалік від смт Рафалівка на Рівненщині рятувальники вивільнили 2-х пасажирів з понівеченого легкового автомобіля, який зіткнувся з деревом.

Упродовж 9-10 грудня на Київщині було надано допомогу в подоланні складних ділянок доріг 38-ми водіям. У Києві 10 грудня працівники Служби порятунку «101» відбуксували на рівну дорогу великогабаритний транспортний засіб, який поламався під час виїзду на підйом. Цього ж дня кримські рятувальники деблокували автомобіль з 4-ма пасажирами, який застряг у сніговому заметі в гірській пересічній лісовій місцевості поблизу Ялти.

У Запорізькій області, на трасі Харків–Сімферополь, перекинулася вантажівка з 11 тоннами продуктів харчування. Водій та пасажир не постраждали. Рятувальники, спільно з працівниками облавтодору, ДАІ та представники фірми-перевізника, провели аварійне розвантаження автомобіля та підняли його. Того ж дня на автошляху смт Чернігівка – с. Верхній Токмак рятувальники відбуксовували з кювету мікроавтобус (водій та пасажири не постраждали).

З огляду на складність ситуації на автодорогах, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян утриматися від використання приватного автомобільного транспорту та не залишати транспорт на шляхах загального користування.

Як поводитися в разі потрапляння автомобіля в сніговий замет

Насамперед автомобіль має бути підготовленим до зими: мати зимову гуму, масло у двигуні, залити незамерзаючу рідину в охолоджувальну систему двигуна та промивання лобового скла. Також бажано мати в автомобілі каністру з пальним, аптечку, сухий пайок, зарядку для мобільного телефону, теплу ковдру і питну воду, сірники, снігову лопату, мотузку.

Перед виїздом, особливо на великі відстані, щоразу цікавитися прогнозом погоди.

Потрапивши у сніговий замет, позначити автомобіль, щоб його можна було побачити на відстані; вкрити ковдрою двигун з боку радіатора. Економити пальне та заряд акумулятору. Не дозволяти снігу замітати машину. Якщо авто повністю засипало, не запускати двигун, щоб не отруїтися вихлопними газами, які накопичуються в салоні. Перед виходом з машини під час хуртовини обв'язуватися мотузкою, щоб не втратити орієнтир.

При потраплянні в надзвичайну ситуацію телефонуйте за номером «101».

Як уберегтися пішоходам при ожеледиці

Ходіть обережно, не поспішаючи, по можливості, тримаючись за поручні. Руки повинні бути вільними, не захованими в кишенях. Обходьте люки. Не прогулюйтеся на узбіччі проїжджої частини, не перебігайте дорогу під час снігопаду та при ожеледиці.

Людям похилого віку та вагітним жінкам варто утриматися від походу на вулицю або брати з собою палицю з гумовим наконечником чи шипом.

Якщо ви впали і невдовзі відчули біль у голові, нудоту, біль в суглобах – терміново зверніться до лікаря в травмпункт.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ