На Хмельниччині інвестиційний паспорт як інструмент залучення інвестицій

На Хмельниччині інвестиційний паспорт як інструмент залучення інвестицій

12.12.13 08:30 0 763
Держінвестпроект України спільно з Хмельницькою обласною державною адміністрацією підготували Інвестиційний паспорт Хмельницької області, що дозволить підвищити інвестиційну привабливість області, стане ефективним інструментом для налагодження ділових контактів з потенційними інвесторами, сприятиме прийняттю позитивних рішень щодо інвестування на території Хмельниччини.

«Маю надію,що завдяки спільним зусиллям влади та редакції цього видання ви матимете чітку картину різнопланового надбання Хмельниччини та легко зорієнтуєтеся у пошуку необхідної вам інформації» - зазначив Голова ОДА Василь Ядуха у передмові до інвестиційного паспорту.

Інвестиційний паспорт регіону містить інформацію про конкурентні переваги, інвестиційні можливості регіону, а також спрямований на розкриття і реалізацію його інвестиційного потенціалу.

Пріоритетними галузями для інвестування в регіон є такі:

1. Машинобудування та металообробка.

2. Харчова та переробна промисловість.

3. Електроенергетика.

4. Видобувна промисловість, виробництво будівельних матеріалів.

5. Сільське господарство.

6. Туристично-рекреаційна та курортна інфраструктура.

В області також передбачена реалізація таких Національних проектів, як:

- «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства;

- «Енергія природи» – реалізація проектів використання енергії біомаси та енергозбереження;

- «Відкритий світ» - забезпечення ЗОШ Хмельниччини інформаційно-комп’ютерним та мультимедійним обладнанням, доступом до мережі Інтернет;

- «Зелені ринки» - створення сучасного оптового ринку сільськогосподарської продукції в Хмельницькій області;

- «Чисте місто» - реалізація в м.Хмельницький проекту з будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів;

- «Індустріальні парки України» - створення індустріального парку «Славута» та інших.

- «Вчасна допомога» - створення єдиної регіональної оперативно-диспетчерської служби з використанням сучасних GPS-технологій в роботі служб швидкої медичної допомоги, що сприятиме соціально-економічному розвитку регіону.

Що стосується загального обсягу іноземних інвестицій, що надійшли в область за весь період інвестування, то цей показник на 1 жовтня 2013 року становить 221,6 млн.дол.США, що на 8,0% більше, ніж на початок 2013р., і в розрахунку на одну особу населення складає 168,6 дол.США. У січні-вересні 2013 року в економіку області іноземними інвесторами вкладено 15,3 млн.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу).

Серед країн лідерів, які інвестували в регіон є країни Європейського Союзу, з яких унесено 198,4 млн.дол.США, що становить 89,5% загального обсягу капіталовкладень. З країн СНД в економіку області інвестовано 7,9 млн.дол. (3,6%), з інших країн світу – 15,3 млн.дол. (6,9%).

Загалом інвестиції в область надійшли з 41 країни світу. До основних країн-інвесторів, на які припадає 90,9% загального обсягу прямих інвестицій, входять: Нідерланди – 125,6 млн.дол., Кіпр – 33,5 млн.дол., Польща – 14,4 млн.дол., Німеччина – 9,0 млн.дол., Вірґінські острови (Брит.) – 6,6 млн.дол., Російська Федерація – 6,5 млн.дол. та Велика Британія – 5,8 млн.дол.

За даними щорічного дослідження конкурентоспроможності регіонів Фонду «Ефективне управління» , область посідає 13 місце в рейтингу з поміж 27 регіонів.

У рейтингу інвестиційної привабливості область займає 22 місце.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Одного з лідерів ...

КОМЕНТАРІ