Хмельницька область: рятувальники перевіряють місця зберігання та можливої реалізації піротехнічних виробів

Хмельницька область: рятувальники перевіряють місця зберігання та можливої реалізації піротехнічних виробів

12.12.13 08:20 0 794
Жоден з нас не уявляє собі Новорічних свят без салютів, феєрверків, хлопавок та бенгальських вогнів, яких напередодні Нового року, на прилавках магазинів дуже великий вибір. Люди купуючи піротехнічні вироби часто не замислюються про небезпеку, яку вони в собі несуть.

Особливу тривогу викликають вироби, що завозяться нелегальним шляхом, без сертифікатів відповідності та інструкцій щодо використання. Такі вироби продаються на стихійних ринках, з рук або лотків. Під час використання таких виробів можна завдати серйозних травм, отримати опіки, а також призвести до виникнення пожежі.

Аби не допустити продажу піротехнічних виробів з порушенням вимог чинного законодавства та правил пожежної безпеки, 10 грудня працівники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області спільно із працівниками міліції та представниками засобів масової інформації здійснили рейдові перевірки місць зберігання та можливої реалізації піротехнічних виробів на ринках обласного центру. Під час ретельних перевірок фактів незаконного продажу піротехнічних виробів не виявлено.

Відповідна робота була проведену у Ізяславському, Славутському та Старокостянтинівському районах.

Під час рейдових перевірок у м. Старокостянтинові було виявлено місце незаконного продажу піротехнічних виробів. Винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Подібні заходи будуть проводитися і надалі, аби вберегти населення від травмування несертифікованими піротехнічними виробами.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій радить громадянам уникати небезпечних розваг з піротехнікою та неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки при її застосуванні. При купівлі піротехнічних виробів обов’язково ознайомтесь з інструкцією щодо використання, при цьому зверніть увагу на наявність сертифікату відповідності на даний виріб.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прем’єр-міністр Канади ...
Наступна новина: Тіло Мандели перевезли у ...

КОМЕНТАРІ