З початку року в області з допомогою служби зайнятості працевлаштували понад 24 тисячі волинян

З початку року в області з допомогою служби зайнятості працевлаштували понад 24 тисячі волинян

12.12.13 21:06 0 922
На базі ПАТ «SKF Україна» відбулось засідання Волинського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення, у якому взяв участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Ющик.

Голова координаційного комітету Володимир Цибульський відзначив високий рівень зайнятості населення в області. Крім того, багато людей самозайняті у власних господарствах, від яких отримують доходи.

Він зауважив, що координаційний комітет зайнятості в області працює досить ефективно. Адже, у ньому приймають участь три сторони: влада, в тому числі центр занятості, роботодавці та профспілки, які представляють інтереси найманих працівників.

У свою чергу, директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, повідомила, що з початку року в області з допомогою служби зайнятості працевлаштували понад 24 тисячі волинян. І ситуація значно покращилась після набуття чинності у січні нового Закону України «Про зайнятість населення», прийнятого на виконання президентських ініціатив. Цей документ містить низку важливих інновацій, що стосуються всіх основних фігурантів ринку праці: роботодавців та найманих працівників; молоді, яка розпочинає трудову діяльність та громадян старшого віку.

Цей закон має фінансове підгрунття: у держбюджеті-2013 передбачено понад 25 млн грн, зокрема, для Волині - 105,4 тис. грн, на відшкодування витрат роботодавців за працевлаштованих на перше робоче місце.

На нові робочі місця з компенсацією для роботодавця цьогоріч влаштовано 135 волинян. За травень-листопад 384 безробітних завдяки ваучерам на навчання та підвищення кваліфікації здобули новий фах. Понад 5 тисяч краян пройшли професійне навчання. Також служба зайнятості організовує громадські тимчасові роботи, цьогоріч до них залучено 5764 безробітних.

«Відповідно до нового закону, людина, яка не працює і звернулася до центру зайнятості в пошуках роботи, отримує статус безробітного з першого дня реєстрації, якщо підходяща робота для неї відсутня. Звертатися можна до будь-якого центру зайнятості - незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування особи», - розповіла Раїса Кучмук.

З початку року за послугами до обласної служби зайнятості звернулось понад 48 тис. осіб, з яких більш як 32 тис., завдяки активним заходам, посприяли в зайнятості.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі офіційно
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ