Чернівці: Відбулося засідання депутатської комісії щодо будівництва торгових комплексів на Гравітоні

Чернівці: Відбулося засідання депутатської комісії щодо будівництва торгових комплексів на Гравітоні

12.12.13 13:57 0 971
Пристрасті довкола будівництва торгових комплексів на Гравітоні тривають. Мешканці окремих будинків протестують проти вирубки в центрі мікрорайону зелених насаджень та зведення там “торговельного “Шанхаю”. Люди обурені поведінкою підприємців та запевняють, що не дозволять тим втілити свої плани в життя. Для врегулювання конфліктної ситуації створено депутатську комісію, яка і повинна поставити крапку у заплутаній ситуації.

У центрі мікрорайону Гравітон, між будинками № 263-267 на вулиці Руській у Чернівцях, підприємці хочуть зрубати дерева і збудувати два багатоповерхові торгово-побутові комплекси з хімчисткою та сауною. На будівництво претендують директор ТОВ “Дружба” Василь Макух і підприємець Домніка Кокош(ПП Кокош). Мешканці погрожують протестами.

В зв’язку із конфліктною ситуацію створили комісію, яка має на меті врегулювати суперечку. 6 грудня учасники конфлікту зустрілися із членами депутатської комісії Мариною Гаєвською, Олегом Стецевичем, В’ячеславом Кишляруком з пропозиціями компромісу. Свій проект на розгляд комісії презентували мешканці, які бачать мікрорайон зеленим та без торгових точок.

Обурений намірами підприємців і місцевий мешканець Денис Свекла. Чоловік не хоче, щоб під вікнами будували хімчистку, сауну і баню. За словами Дениса, незрозуміло, чому земельну ділянку виділили без громадських слухань ще десять років тому, а тільки зараз почали говорити про будівництво торгово-побутового комплексу.

На засідання комісії підприємець Макух не з’явився, що викликало обурення в мешканців “Гравітону”.

За словами головного архітектора міста, коли “Гравітон” лише забудовувався, то Генплан передбачав там розміщення торгово-промислового сектора. ж Генплан залишено під громадську забудову. Всі ж подальші плани повинні узгоджуватися спільно із всіма учасниками конфлікту.

Комісія вирішила, що необхідно зачекати та вислухати всі пропозиції, а також врахувати побажання підприємця Макуха. Лише потім приймати остаточні рішення.

Наступне засідання спеціальної депутатської комісії відбудеться у лютому наступного року. Саме тоді і вирішиться доля мікрорайону. Мешканці, однак, запевняють – забудувати територію не дозволять ні за яких обставин.

За матеріалами Олександра Коркоїла. Телеканал “Чернівці”.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шестеро тернопільських ...
Наступна новина: Тернопілля: мешканці ...

КОМЕНТАРІ