В Житомирській області рак молочної залози – серйозна проблема сучасності

В Житомирській області рак молочної залози – серйозна проблема сучасності

12.12.13 13:14 0 931
11 грудня департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації, Житомирським інститутом медсестринства, обласним медичним центром здоров’я та спортивної медицини, обласним онкологічним диспансером та управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради проведено науково-практичну конференцію «Рак молочної залози – серйозна проблема сучасності».

Головний хірург департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лучків ознайомив присутніх із головними напрямками загальнодержавної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року. Про найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок йшлося у виступах викладача патоморфології та патофізіології кафедри природничих та соціально-гуманітарних дисциплін Житомирського інституту медсестринства Валентини Чернецької та її студенток. Лікар з ультразвукової діагностики обласного медичного консультативно-діагностичного центру Микола Голінка та лікар-мамолог обласного онкологічного диспансеру Ігор Белей ознайомили учасників конференції із сучасними методами ранньої діагностики та лікування раку молочної залози. Про те, яку роль відіграє проведення інформаційно-просвітницької роботи щодо профілактики раку молочної залози розповіла лікар-методист просвітницького відділу обласного медичного центру здоров\'я та спортивної медицини Світлана Ходаківська. Психолог обласного онкологічного диспансеру Тетяна Черноус акцентувала увагу на психологічній підтримці жінок, які хворіють на рак молочної залози. Активну участь у роботі конференції взяли студенти та викладачі кафедри природничих та соціально-гуманітарних дисциплін Житомирського інституту медсестринства.

«Маю право на життя!», - таку промовисту назву має книга, яку учасникам конференції та регіональним засобам масової інформації презентувала начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Олена Сарно.

Щойно видана книжка вийшла у світ завдяки співпраці обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини, Житомирської міської ради та регіонального відділення Міжнародної фундації психосоціальної підтримки онкохворих України. По суті, видання являє собою практичний посібник для допомоги жінкам, які захворіли на рак молочної залози. Прикметно, що навіть назву книги визначили самі жінки, які змогли подолати страшну недугу.

За результатами проведення конференції її організатори одержали відповідні сертифікати.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ