Незабаром світ побачить чергова книга Пам'яті з серії "Реабілітовані історією. Тернопільська область"

Незабаром світ побачить чергова книга Пам'яті з серії "Реабілітовані історією. Тернопільська область"

12.12.13 15:10 0 884
Рукопис третьої Книги Пам'яті - том "Реабілітовані історією. Тернопільська область" представив обласній редакційній колегії авторський колектив робочої групи.

До книги науково-документальної серії увійшли короткі біографічні дані про людей, які стали невинними жертвами терору і репресій за "політичними" статтями кримінальних кодексів колишніх радянських республік, уродженців і мешканців чотирьох нинішніх районів Тернопільщини: Козівського, Кременецького, Лановецького і Монастириського.

Головне місце у книзі займають біографічні довідки про репресованих. Проте, наведений перелік жертв політичних репресій не включає осіб, які були насильно вивезені на спецпоселення у віддалені регіони СРСР в адмінпорядку чи за вироком позасудових органів після арешту. Імена цих людей планують включити в заключні книги серії "Реабілітовані історією. Тернопільська область".

Є в книзі і спогади осіб, які пройшли через земне пекло, влаштоване тоталітарним комуністичним режимом своїм громадянам у виправно-трудових таборах чи на спецпоселеннях у непридатних для нормального життя краях.

Редколегія рекомендувала книгу до друку з урахуванням деяких зауважень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернівці: Правила пожежної ...

КОМЕНТАРІ