Фахівець ДСНС Львівщини розповів курсантам ЛДУ БЖД про основні вимоги пожежної безпеки до АЗС

Фахівець ДСНС Львівщини розповів курсантам ЛДУ БЖД про основні вимоги пожежної безпеки до АЗС

12.12.13 14:40 0 957
На базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбулася відкрита загальноуніверситетська лекція із курсантами 5-го курсу на тему: «Особливості пожежної безпеки автозаправних станцій». До участі у лекції запросили старшого інспектора відділу профілактичної роботи та розслідування пожеж Головного управління ДСНС України у Львівській області Івана Іськіва.

У своєму виступі перед слухачами представник ДСНС розповів про основні вимоги пожежної та техногенної безпеки до АЗС при здійсненні їх перевірок. «На таких пожежо- та вибухонебезпечних об’єктах слід звертати увагу на стан влаштування електромережі, яка повинна відповідати усім вимогам Правил улаштування електроустановок. У справному стані, згідно всіх норм, повинна бути влаштована також система блискавкозахисту», - розповів фахівець ДСНС.

Загалом на території Львівської області налічується 373 АЗС. Важливим моментом при здійснені оглядів є підтримання в готовності до використання систем зовнішнього протипожежного водопостачання. Особливо гостро ця проблема виникає на АЗС, які розміщенні у районних центрах області. Також на АЗС в обов’язковому порядку повинні бути влаштовані системи пожежної сигналізації та автоматичні системи пожежогасіння. Слід суворо перевіряти підтримання цих систем у справному стані, проведення технічного обслуговування та поточних ремонтів. Буває, що власники у цілях економії коштів, нехтують виконанням цих заходів, що може стати причиною того, що повідомлення про пожежу надходитиме надто довго. В умовах виникнення надзвичайної ситуації кожна секунда є дорогоцінною, і для порятунку майна чи людського життя, час стає визначальним фактором. «Тому вам, як майбутнім фахівцям наглядово-профілактичного блоку ДСНС треба знати, що з керівниками АЗС слід проводити роз’яснювальну роботу по питаннях влаштування систем пожежогасіння та сигналізації аби вберегти їх майно від нищівної дії вогню», - наголосив Іван Іськів.

І. Іськів також розповів, на що слід звертати увагу персоналу АЗС: «Забороняється заправлення транспортних засобів з працюючими двигунами, проїзд автотранспорту над підземними резервуарами, заправлення автомобілів, завантажених небезпечним вантажем. Також суворо заборонено паління на території заправної станції. Виконання цих нескладних правил та додержання вимог техніки безпеки праці дозволяє безпечно надавати усі види послуг, як працівникам АЗС так і водіям транспортних засобів використовувати надані послуги».

Підсумовуючи сказане, представник ГУ ДСНС Львівщини розповів, що фахівцями ДСНС упродовж поточного року за не виконання пропозицій, щодо усунення наявних недоліків на об’єктах АЗС, які можуть спричинити пожежу чи вибух, складено 13 постанов про тимчасове призупинення ведення робіт.

На завершення заняття, Іван Іськів побажав курсантам успіхів у навчанні та висловив сподівання, що отриманні знання вони зможуть ефективно використовувати у практичній роботі. Таким чином ми досягнемо результату, що наша молодь буде висококваліфікованою, зможе забезпечити безпеку населення від надзвичайних ситуацій та заслужити високий ступінь довіри у суспільстві.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліція виявила на ...

КОМЕНТАРІ