Серійного автокрадія затримали тернопільські правоохоронці

Серійного автокрадія затримали тернопільські правоохоронці

12.12.13 17:16 0 860
Міліціонери розшукали та затримали автозлодія, від якого постраждали шестеро жителів обласного центру. Більшу частину краденого зловмисник встиг продати, решту правоохоронці вилучили і невдовзі повернуть власникам.

Восени цього року співробітники Тернопільського міськвідділу міліції зареєстрували низку повідомлень про крадіжки із транспортних засобів. Проаналізувавши обставини та спосіб скоєння злочинів, оперативники дійшли висновку, що протиправні дії – справа рук однієї і тієї ж особи.

Зловмисник промишляв у темний час доби у дворах будинків. Спочатку оглядав транспортні засоби на наявність сигналізації. Цікавили його лише ті автівки, в яких безпечні власники залишили щось цінне. Якщо поживитися було чим, розбивав каменем або цеглиною вікно та проникав до салону. Викрадав усе, що можна було згодом продати. Так, його здобиччю стали: автомагнітола, попільничка, декілька мобільних телефонів, пневматична рушниця. Але по-справжньому вдалою нічна вилазка була тоді, коли хтось із господарів забував у автомобілі гаманець чи барсетку із грошима, такий скарб обов’язково потрапляв до рук крадія. Загалом зловмисник завдав потерпілим збитків більше ніж на десять тисяч гривень.

У ході слідчих дій правоохоронці з’ясували, що злочини скоїв раніше судимий 29-річний тернополянин. Наразі злодій затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Його дії міліціонери кваліфікують частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Аби не стати жертвою автозлодіїв міліціонери радять тернополянам у жодному разі не залишати у салоні автомобілів гроші, документи, цінні речі, бо саме вони найбільше ваблять крадіїв. Дієвим захистом від протиправного посягання є автосигналізація, тож нею нехтувати не варто.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ