Закарпаття: на Перечинщині міліція проводить правовий всеобуч школярів

Закарпаття: на Перечинщині міліція проводить правовий всеобуч школярів

12.12.13 19:52 0 894
Окрім правоохоронців, до проведення з школярами уроків правових знань, долучилися працівники управління юстиції району, юридичний сектор апарату райдержадміністрації та кримінально-виконавча інспекція.

Гості шкіл доступно подають учням інформацію про діяльність та функції, які вони виконують, а також проводять з школярами бесіди на тему права. Зокрема, міліція продемонструвала старшокласникам фільм-сповідь засудженого за вбивство в’язня. Трагічна історія молодого хлопця з документального кінофільму «Почуй мене» вразила не тільки учнів, а й викладачів навчальних закладів.

Сімерківська, Порошківська, Тур'я-Пасіцька загальноосвітні школи, Перечинська гімназія, а до кінця тижня і більшість шкіл району матиме змогу переглянути даний фільм.

Після його перегляду начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Михайло Пекар розповів учням про їхні права та обов’язки. Дав визначення кримінальної та адміністративної відповідальності. Адже діти повинні знати, що з 14 років за тяжкі та особливо тяжкі кримінальні правопорушення вони уже можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності, а адміністративна відповідальність наступає з 16 років. Михайло Пекар наголосив також про небезпеку, яку несуть вживання тютюнових виробів, алкогольних напоїв та наркотичних речовин.

На носі Новорічні свята. Безліч масових заходів у районі буде відбуватися за участі неповнолітніх. Не наробити шкоди своєму здоров'ю, не зганьбити честь своєї школи та виправдати довіру батьків просив учнів Михайло Михайлович.

Про проблеми дітей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, та порядок постановки таких на обліки розповіла дітям працівник соціальної служби району Іванна Бескид. Наразі на районному обліку перебуває 27 неповнолітніх, які потребують пильної уваги з боку соціальної служби та міліції. Іванна Бескид також наголосила на те, що результатом співпраці з правоохоронцями має бути зниження рівня підліткової злочинності в районі.

Учні старших класів – це уже свідомі громадяни, які вміють самостійно аналізувати отриману інформацію та мають сформовані погляди та переконання. Тому і питання гостям ставили гострі і актуальні. На всі поставлені запитання школярі отримали грамотні та вмотивовані відповіді.

До речі, працювати в міліції бажає чи не кожний десятий школяр...

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шахрайську діяльність ...
Наступна новина: Інформація по ...

КОМЕНТАРІ