В Закарпатській області іршавська міліція застерігає від несертифікованих піротехнічних виробів

В Закарпатській області іршавська міліція застерігає від несертифікованих піротехнічних виробів

12.12.13 19:11 0 906
Незабаром Новорічні та Різдв′яні свята. У ці дні піротехнічні засоби користуються підвищеним попитом. Однак, застосування їх нерідко призводить до жахливих наслідків.

Декілька років тому в селі Кам′янське Іршавського району при запуску петарди під час святкування новорічних свят загинув 36-річний чоловік. Аби трагедія не повторилася, іршавська міліція, як розповів заступник начальника Іршавського РВ УМВС підполковник Федір Петер, проводить в ці дні профілактичні заходи, спрямовані на попередження надзвичайних подій, пов′язаних із використанням піротехнічної продукції.

Нагадаємо, що закон забороняє застосування піротехнічних виробів у заборонений рішенням органів місцевого самоврядування час, за винятком днів святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня.

При проведенні масових заходів забороняється застосування піротехнічних виробів, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами та своїми рухомими частинами.

Також заборонено: кидати піротехнічні вироби, ударяти по них будь-якими предметами, тягти за фітиль; продавати їх особам віком до 18 років; переносити піротехнічні вироби в кишенях, під одягом, зберігати без пакування; залишати піротехнічні вироби без догляду; розбирати та переробляти піротехнічні вироби.

Заборонено використання піротехніки, яка створює ефекти на висоті або шумові ефекти, ближче 100 метрів від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл та інших громадських споруд і житлових будинків;

Заборонено кидати приведені в дію піротехнічні вироби під ноги та скоювати інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно;

Заборонено використання піротехнічних виробів особами, які знаходяться в нетверезому стані.

При поводженні з піротехнічними виробами не допускається паління та застосування відкритого вогню.

Відповідно до закону, торгівля піротехнічними засобами підлягає ліцензуванню, тому особи, які під час торгівлі піротехнічними виробами не будуть мати ліцензій МВС України і сертифікатів відповідності на продукцію, будуть притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства.

Віта Горзов

Іршавського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Звернення голови ...

КОМЕНТАРІ