Запровадження санкцій означатиме повний колапс для української влади - Ігор Уманський

Запровадження санкцій означатиме повний колапс для української влади - Ігор Уманський

12.12.13 13:31 0 839
У керівництва української держави залишилося досить мало часу, аби схаменутися та змінити свою поведінку, запобігши введенню санкцій з боку міжнародної спільноти. Таку думку висловив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Ігор Уманський.

За його словами, після відповідних заяв з боку представників Канади та США, бюрократичний маховик застосування санкцій запущений. А, оскільки бюрократична машина що у Євросоюзу, що у США досить важка, розхитавши її своїми діями, українська влада не зможе так швидко цей маховик зупинити.

«Політика санкцій міжнародної спільноти зводиться до того, що загроза введення санкцій є більш дієвою, ніж безпосереднє їх застосування. Саме тому дуже часто процедура введення санкцій дещо відтермінована, - вважає Ігор Уманський. – Держави, які запроваджують санкції, протягом усієї процедури сподіваються на те, що країна або люди, до яких ці санкції мають бути застосовані, змінять свою поведінку, змінять логіку своїх дій і повернуться до цивілізованих способів комунікації. Адже щойно санкції будуть введені, відігравання ситуації ! назад вимагатиме такої ж довгої бюрократичної процедури. Тому заяви, озвучені з боку Канади та США, – це прямий і відвертий сигнал для української влади», - підкреслив він.

Представник «Третьої Української Республіки» також зазначив, необхідно чітко відрізняти різні види санкцій. Поки що у відношенні до України, за словами Ігоря Уманського, мова йде лише про персональні санкції проти певного списку осіб з нинішнього керівництва держави. Втім, не варто забувати і про можливість запровадження політичних санкцій до країни в цілому.

«Дуже не хотілося б, щоб зараз будь-яка країна розглядала питання застосування санкцій для України в цілому. Бо тоді постраждає не тільки керівництво, яке діє у недемократичний спосіб, а й уся держава», - розповів представник «Третьої Української Республіки».

Ігор Уманський наголосив, глибина санкцій щодо керівництва України може бути досить різна, починаючи від банальної заборони на в’їзд, продовжуючи забороною на в’їзд чи навіть депортацією членів їх родин, і завершуючи арештом рахунків, майна їх та, можливо, структур чи осіб, які мають з українськими можновладцями бізнес чи інші фінансові відносини.

«В такому випадку це означатиме повний колапс для представників сьогоднішньої влади, які досить серйозно інтегровані в міжнародні структури і міжнародні корпорації. Раджу їм добре замислитися над своїми діями», - закликав представник «Третьої Української Республіки».

Нагадуємо, речник Державного департаменту США Джейн Сакі повідомила, що Сполучені Штати розглядають питання застосування санкцій проти керівництва України. Днем раніше Парламент Канади зібрався на термінове засідання через події на Євромайдані у Києві, де також мало розглядатися питання про введення персональних санкцій проти української влади.
http://www.3republic.org.ua/ua/news/12088
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ПриватБанк почав ...

КОМЕНТАРІ