Іван Томич: Рух до Європи – це шанс використати аграрний потенціал України

Іван Томич: Рух до Європи – це шанс використати аграрний потенціал України

12.12.13 13:32 0 876
Заява Януковича щодо того, що у разі підписання Угоди з Євросоюзом могли би виникнути складнощі в аграрному секторі України, безглузда. Вона перекреслює всі дії його влади, його уряду, його Міністерства аграрної політики, які протягом двох років поспіль роблять кроки щодо входження у європейське співтовариство. Таку думку висловив Іван Томич, Президент Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України, Почесний президент Асоціації фермерів та приватних землевласників.

За словами Івана Томича, з боку уряду Януковича та його міністерств заяв щодо нанесення збитків селу, аграрному виробництву і селянству України в результаті підписання угоди не лунало.

«Напевне, президент встав не з тієї ноги. Мені важко зрозуміти і проаналізувати його поведінку, вона не адекватна ситуації», - заявив президент Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України.

Він також розповів про заяву Всеукраїнського громадсько-політичного об’єднання «Буде село – буде Україна», під якою підписалося близько десятка українських аграрних громадських організацій. У ній йдеться про те, що найбільшої шкоди українському селу та селянству завдають грабіжницькі закупівельні ціни на зерно, соняшник, м’ясо, молоко – практично на всю селянську продукцію.

«Це результат аграрної політики влади, корупції, монополізації, рейдерства та намірів беззаконної передачі владою 3-х мільйонів гектарів землі Китаю. Наша Держава відстає від усіх європейських країн. За рівнем розвитку села ми залишаємося в минулому столітті. Подолати цей розрив можна рухаючись до європейських норм та принципів підтримки розвитку аграрного виробництва та сільської місцевості, що давно зробили Польща, Румунія, Словенія та інші. Рух до Європи – це шанс подолати бідність та використати наш аграрний потенціал, людськ! ий капітал, досягти економічного зростання та процвітання держави!», - наголошується у заяві.

Нагадуємо, президент України Віктор Янукович на зустрічі з екс-президентами України заявив, що якщо Угода про створення Зони вільної торгівлі з Євросоюзом буде підписана у існуючому вигляді, воназашкодить аграрному сектору і сільгоспвиробникам.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12093
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПриватБанк почав ...
Наступна новина: Майдан повернув Україну на ...

КОМЕНТАРІ