Апеляційний суд Києва розпочинає розгляд справ політв’язнів Майдану

Апеляційний суд Києва розпочинає розгляд справ політв’язнів Майдану

12.12.13 13:36 0 893
12 грудня 2013 року в Апеляційному суді Києва розпочався розгляд справ політв’язнів Майдану, яких за попереднім рішенням суду кинули за ґрати на 2 місяці. Нині заплановано розгляд справ трьох активістів – свободівців Віталія Благодарного (початок – 11:30) та Олега Матяша (початок –14:00). Також розглядатимуть справу активіста Олександра Остащенка (початок – 11:40).

Як повідомив народний депутат України від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк, який вже прибув до суду, аби підтримати побратимів, на вулиці збираються протестувальники, які вимагають звільнення усіх політв’язнів. У подвір’ї суду також перебувають спецпризначенці.

«Учора режим Януковича провів перші показові судилища над людьми, яких незаконно затримали, а міліціянти з них ще й по-звірячому знущалися. Невинуватими їх так і не визнали – просто змінили запобіжні заходи. Ба більше, Олександра Солоненка залишили за ґратами тільки за те, що він – свободівець. Сьогодні судилище продовжується», – зазначив Юрій Сиротюк.


Оновлено о 11:35

Віталія Благодарного так і не доправили із СІЗО до суду. Обвинувачення наполягає на триманні націоналіста під вартою. Захист звернувся до суду з проханням відпустити Віталія на поруки. Додамо, що сам Віталій Благодарний винним себе не визнає.

Суд пішов в нарадчу кімнату.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 96-річна тернополянка ...
Наступна новина: На Харківщині спалили авто ...

КОМЕНТАРІ