Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

12.12.13 13:43 0 1075
Підставою для включення сум ПДВ до складу податкового кредиту є заява із скаргою на постачальника

Якщо продавець товарів/послуг відмовляється надати податкову накладну (порушення ним порядку заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних), покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації з ПДВ за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Ця заява є підставою для включення сум податку на додану вартість до складу податкового кредиту.
До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням товарів/послуг, або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання товарів/послуг.
Надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.
Платники, які звітують в електронному вигляді, подають копії таких документів окремо у порядку, визначеному для податкової звітності у паперовому вигляді.
Можливість подання такої заяви разом з уточнюючим розрахунком податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок законодавчо не передбачена.
Заява про відмову постачальника надати податкову накладну (порушення ним порядку заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних) складається за формою згідно з (Д8) (додаток 8) Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 №1492.



На замітку переробним підприємствам

З 10 грудня 2013 року діє Постанова Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2013 р. за №858 "Деякі питання реалізації проекту "Село майбутнього" як складової національного проекту "Відроджене скотарство" - розроблення та реалізація програми розвитку скотарства"". Даним документом передбачені зміни, що вносяться до Порядку використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету.
Постанова опублікована 10 грудня 2013 р. в Офіційному віснику України №93.




Заповнення платіжних документів у разі сплати або повернення єдиного внеску

Починаючи з 26.11.2013 р., суб’єкти господарювання повинні користуватися новим Порядком заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру сплачених коштів. Цей Порядок затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 р. №609.
Зокрема, при сплаті єдиного внеску підприємством "Маяк", що має код за ЄДРПОУ 20120559, поле "Призначення платежу" розрахункового документа заповнюється таким чином:
*
;101
;20120559
;єдиний внесок за травень
;
;
;
1
2
3
4
5
6
7
1 - службовий код ("*");
2 - код виду сплати ("101" - сплата суми податків і зборів / єдиного внеску);
3 - код за ЄДРПОУ платника, який здійснює сплату (підприємство "Маяк", що має код за ЄДРПОУ 20120559);
4 - друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу;
5 - не заповнюється;
6 - не заповнюється;
7 - не заповнюється;
б) повернення платнику помилково сплачених коштів єдиного внеску на підставі розрахункових документів територіальних органів Міндоходів.
У разі повернення платнику (підприємство "Колос", що має код за ЄДРПОУ 20120559) помилково сплачених коштів єдиного внеску поля "Призначення платежу" заповнюється так:
*
;107
;20120559
;повернення помилково сплачених коштів єдиного внеску
;
;
;
1
2
3
4
5
6
7
1 - службовий код ("*");
2 - код виду сплати ("107" - повернення сум податків і зборів, помилково або надміру зарахованих до бюджету / єдиного внеску);
3 - код за ЄДРПОУ платника, якому здійснено повернення (підприємство "Колос", що має код за ЄДРПОУ 20120559);
4 - друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу;
5 - не заповнюється;
6 - не заповнюється;
7 - не заповнюється.



Викорінити корупцію в органах Міндоходів – принципове завдання

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області значну увагу приділяє протидії корупції серед своїх працівників. Основна мета – це заздалегідь усунути причину службових правопорушень, а не просто боротися з наслідками.
За словами начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександра Вітрука, для досягнення цієї мети проводиться системна робота.
«По-перше, із подальшим розвитком електронних сервісів зводяться до мінімуму контакти платників із фахівцями Міндоходів. По-друге, процеси адміністрування податкових і митних платежів, єдиного соціального внеску максимально автоматизуються, щоб унеможливити неправомірне використання службового становища окремими працівниками. І по-третє, постійно проводиться робота з колективом», – зазначив Олександр Вітрук.
Зокрема, за 11 місяців 2013 року відділом внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів області проведено 46 службових перевірок, внаслідок яких до дисциплінарної відповідності притягнено 10 співробітників, винесено 5 офіційних застережень про недопущення скоєння правопорушень, 10 порушників звільнено. Також складено 2 адміністративні протоколи, 2 осіб притягнуто до адмінвідповідальності.
Нагадуємо, що у разі протиправних дій з боку працівників Міндоходів, платники можуть звертатися на сервіс «Пульс» – пряму телефонну лінію за номером телефону 044-284-00-07. Громадяни мають змогу не лише подати звернення у телефонному режимі, але й отримати результат про вжиті заходи та проведену перевірку.



20 грудня – граничний термін сплати авансів «спрощенцями»

Сплатити єдиний податок платникам першої та другої груп слід шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця. Тому у грудні це слід зробити не пізніше 20 числа.
Нарахування авансових внесків для підприємців-платників єдиного податку першої і другої груп здійснюють органи доходів і зборів на підставі заяви платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності. Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси платника.
Водночас платники єдиного податку зазначених груп можуть сплатити єдиний податок авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року (п.295.1 ст.295 Податкового кодексу).
Варто нагадати, що суб’єктами підприємницької діяльності-фізичними особами, які обрали спрощену систему оподаткування, у січні-листопаді цього року до бюджету сплачено 76,7 млн грн єдиного податку, що на 19,7 млн грн більше, ніж торік.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській філармонї - ...
Наступна новина: Шестеро тернопільських ...

КОМЕНТАРІ