Будинки Європи стануть більш екологічними і енергозберігаючими

Будинки Європи стануть більш екологічними і енергозберігаючими

12.12.13 21:35 0 1036
VELUX Group оголосила про запуск першого масштабного проекту з кліматичної модернізації будинків. Кліматична модернізація - це унікальна концепція, в якій здоров'я і комфорт в будинку тісно пов'язані з високою енергоефективністю. Після експериментів в декількох будинках з різних куточках Європи, VELUX Group приступає до реконструкції будинку в місті Бон Еір в Андерлехті (Бельгія).

Кліматичний проект модернізації вирішує серію поточних проблем. По-перше, він націлений на оновлення існуючих будівель, адже 90 % сьогоднішніх будинків все ще будуть використовуватися в 2050 році. Нові будівлі становлять лише крихітну частку Європейського житлового фонду і більшість будинків, в яких ми живемо, були розроблені з мінімальним урахуванням енергоефективності та екологічності. На житлові будівлі припадає до 40 % від загального споживання енергії і близько 30 % будинків, в яких ми живемо і працюємо, не пропонують здоровий клімат в приміщенні. В результаті, Європейський житловий фонд потребує термінової реконструкції та модернізації.

На сьогоднішній день будівництво будинків з низьким споживанням енергії не є проблемою, питанням залишається - як це зробити за розумною ціною. Так, експеримент VELUX Group спрямований на пошук доступного рішення, що з'єднує в собі як фінансові, так і технічні вигоди. Результати подібного експерименту зможуть допомогти у масштабному збереженні енергії в будинках і, що важливо, можуть бути застосовані по всій Європі.

Компанія VELUX припускає, що проект з модернізації будинків об'єднає виробників будівельних матеріалів, вчених і архітекторів у створенні нових будівель, які "дають більше, ніж отримують".

Для того, щоб перевірити свою концепцію на практиці, компанія VELUX спільно з компанією Foyer Anderlechtois / Anderlechtse Haard проведе реконструкцію двоквартирного будинку, побудованого в середині 1920 -х років, який зараз перебуває в дуже поганому стані.

Будівельні роботи планується почати в кінці 2014 року. Починаючи з літа 2015 року, VELUX Group на дванадцять місяців відкриє будинок для відвідувачів з метою обміну ідеями та досвідом з більш широкою аудиторією. Далі будинок буде використовуватися як соціальне житло, з подальшим науковим моніторингом протягом двох років. VELUX Group буде повідомляти результати проекту і таким чином зробить свій внесок у дискусії про будівлі майбутнього.


12 грудня 2013


Перше мансардне вікно було створене компанією VELUX 70 років тому. Сьогодні VELUX є світовим лідером на ринку мансардних вікон. Компанія має виробничі потужності в 11 країнах світу, власні представництва в 40 країнах і продає свою продукцію на більшій частині земної кулі.

Продукція VELUX сертифікована міжнародною організацією стандартизації відповідно до норм ISO та OHSAS. В асортименті VELUX більше 20 моделей мансардних вікон, всі необхідні аксесуари для надійної установки, красивого оздоблення, декору та захисту від спеки, а також вікна для пласкої покрівлі та світлові тунелі.

Штат компанії складає 10 000 співробітників. Головний офіс компанії VELUX знаходиться на північ від Копенгагена, в місті Хорсхольм.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Ми закликаємо всіх ...

КОМЕНТАРІ