Новини ГУ Міндоходів в Чернівецькій області

Новини ГУ Міндоходів в Чернівецькій області

12.12.13 21:38 0 984
На Чернівеччині «кримінал» відшкодував державі уже більше половини збитків

Слідчо-оперативні підрозділи Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області в результаті проведених заходів з початку 2013 року забезпечили надходжень до Державного бюджету в сумі 17,3 млн. грн.

За цей же період внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань матеріали про вчинення 83 правопорушень в сфері ухилення від сплати податків, з яких 38 тяжких та особливо тяжких.

До суду направлено провадження за вчинення 29 кримінальних правопорушень, в т.ч. з обвинувальним актом – 21.

Сума збитків по кримінальних правопорушеннях, за якими провадження направлено до суду складає 17,3 млн. грн., з яких відшкодовано 8,7 млн. гривень.

З незаконного обігу за 11 місяців поточного року вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму майже 9,3 млн. грн.



Платникам Чернівецької області відшкодовано понад 71,5 млн. грн. податку на додану вартість

У порівнянні з відповідним періодом минулого року цей показник збільшено на 2,3 млн. грн. За цей же період відшкодування ПДВ «автоматом» отримали 5 підприємств, котрим з бюджету відшкодовано майже 15 млн. грн. ПДВ. Це юридичні особи - сумлінні платники податків з позитивною податковою бізнес – репутацією, котрі відповідають усім критеріям необхідними для автоматичного відшкодування податку на додану вартість.

За словами начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Олексія Тімарцева, починаючи з 2014 року, платники з позитивною податковою історією отримуватимуть відшкодування ПДВ за 11 робочих днів. Міндоходів планує надавати відповідний статус за результатами автоматизованого аналізу податкової звітності до 1 числа кожного звітного (податкового) місяця. Зараз фахівці Міністерства завершують розробку програмного забезпечення, яке в автоматичному режимі визначатиме відповідність наданих звітів критеріям, затвердженим Податковим Кодексом та постановою Кабінету Міністрів.

Підсумки моніторингу підтверджують, що фінансова дисципліна буковинських бізнесменів - платників податку на додану вартість, покращується, оскільки з початку нинішнього року упереджено безпідставно заявлених до відшкодування з бюджету сум ПДВ трохи більше 1 млн. грн., а це майже втричі менше, аніж торік.




Буковинські платники перерахували до бюджет понад 2,6 млн. грн. екоподатку

«За 11 місяців нинішнього року платники екологічного податку області спрямували до державної скарбниці 1,5 млн. грн, до місцевих бюджетів – 1,1 млн. грн. Сума сплаченого податку відносно минулорічних надходжень збільшилась на 0,2 млн. грн., або 7,2 відсотки» - повідомив начальник Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Олексій Тімарцев.

Слід зазначити, що платниками екологічного податку є як юридичні, так і фізичні, особи-підприємці, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скидають забруднюючі речовини безпосередньо у водні об'єкти, розміщують відходи на власних територіях.

Нині в регіоні на обліку перебуває майже 2,5 тис.платників екологічного податку,з них 1,7 тис. юридичних осіб та 0,8 тис. фізичних осіб-підприємців.



Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Ми закликаємо всіх ...
Наступна новина: Новини ГУ Міндоходів в ...

КОМЕНТАРІ