Олег Тягнибок: «Влада – як нечисть. Вона діє лише вночі»

Олег Тягнибок: «Влада – як нечисть. Вона діє лише вночі»

12.12.13 21:46 0 925
Наше основне завдання – зберегти Майдан! Що більше людей збиратиметься на Майдані Незалежности, то більше шансів для перемоги є в української нації. І ганьба тій владі, яка застосовує силу до мітингувальників, яка не відпускає з роботи б’юджетників, залякуючи їх, яка зганяє до Києва військовиків та спецпризначенців для розгону протестувальників. Але, попри Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок 12 грудня 2013 року, виступаючи на Майдані Незалежности.

Олег Тягнибок наголосив на подвійних стандартах влади, яка чинить беззаконня, покриваючись водночас балачками про Конституцію: «Влада на всі боки розповідає про необхідність врегулювання конфлікту конституційними методами, однак саме діє в неконституційний спосіб. Вони як правило діють ночами – як дияволи, як сили темряви. Згідно з українським законодавством, вночі виконувати рішення судів не можна. Те, що вони приходять о першій, о четвертій ночі й намагаються розганяти Майдан – це протизаконно. Влада веде подвійні стандарти: вимагаючи від нас виконання законів, сама їх постійно порушує».

Очільник «Свободи» також нагадам мітингувальникам про чотири передумови, виконання яких є найпершою вимогою до влади: припинення політичних репресій та звільнення усіх в’язнів Майдану; покарання усіх, хто віддавав та виконував накази про побиття мирних протестувальників у ніч на 30 листопада; відставка уряду Азарова; виведення з Києва усіх спецпідрозділів міліції. «Все решта – це спекуляції, які нічого не варті», – зазначив очільник націоналістів.

«Криза в Україні є не десь просто в парламенті чи лишень у самому Києві. Ми розуміємо, що це загальнонаціональна політична криза. Шлях до її усунення – це зміна влади на всіх рівнях. Відповідно, мають бути дострокові вибори як Президента, так і парламенту. Ці вибори мають відбуватися за зовсім инших умов, аніж є сьогодні. Навіщо йти на перевибори, якщо діятиме той самий злочинний закон, якщо голоси рахуватимуть ті ж самі фальшувальнки? Нам потрібне нове законодавство, потрібне новий склад ЦВК, новий склад Національної телерадіокомпанії та відсутність цензури. Лише за таких умов ми можемо боротися й перемагати», – заявив свободівець.

Говорячи про вибори, Олег Тягнибок вкотре підкреслив, що було нахабним чином позбавлено право місцевого самоврядування киян. Адже режим Януковича забороняє проводити вибори міського голови Києва та столичної міської ради.

Лідер «Свободи» зауважив, що кожен, хто вийшов на Майдан, прийшов відстояти свою честь та гідність. «Це вкотре підтверджує, що наша революція є Революцією Гідности!» – заявив Олег Тягнибок.

Націоналіст зауважив, що на Майдані є представники різних політичних сил, люди різних життєвих принципів, але всіх їх об’єднує ненависть до влади, яка перейшла межу.

Олег Тягнибок також звернувся до усіх офіцерів та патріотів у погонах, чиновників правоохоронних органів, офіцерів українського війська «Ставайте разом із нами, пліч-о-пліч, на боротьбу проти цієї банди!»

Лідер націоналістів звернувся до генералів, які видавали злочинні накази: «Припиніть це робити. Народ вам цього ніколи не пробачить. Сьогодні ви прислужуєте бандитам, і це вам ніколи не зійде з рук».

Також Олег Тягнибок повідомив, що надійшла інформація про те, що на провладний мітинг у суботу заступник керівника Генерального штабу ЗСУ дав вказівки забезпечити їх польовими військовими кухнями та иншим військовим інвентарем: «Ми з вами платимо податки, які потрапляють у б’юджет, а вони з них проплачують мітинги на підтримку влади. Ганьба таким військовим!

Але є серед військових справжні патріоти. Ми маємо підтверджену інформацію, що кіровоградський «Беркут» відмовився розганяти мітинг у Києві. І я знаю, що на нашу сторону буде переходити все більше патріотів-військових. Адже нам із вами завтра треба буде будувати справжнє патріотичне народне українське військо. Отже, товариство, до перемоги, а до перемоги – до виконання всіх наших вимог!»

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У листопаді на Львівщині ...
Наступна новина: Суд застосував особисте ...

КОМЕНТАРІ