Суд застосував особисте зобов’язання щодо тернопільських свободівців

Суд застосував особисте зобов’язання щодо тернопільських свободівців

12.12.13 22:17 0 993
12 грудня 2013 року в Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання у справі нібито блокування Тернопільської обласної державної адміністрації активістами Тернопільського майдану – Володимиром Стаюрою, Марією Чашкою та Марією Баб’юк. Тернопільське обласне управління міліції та обласна прокуратура намагалися посадити свободівців під домашній арешт. Однак щодо підозрюваних було застосовано найбільш м’яку міру запобіжного заходу – особисте зобов’язання.

«Сьогодні в Тернопільському міськрайонному суді ми побачили спробу прокуратури сфабрикувати справу проти свободівців, активістів Тернопільського майдану, керівників місцевого Штабу національного спротиву Володимира Стаюри, Марії Чашки, а також Марії Баб’юк», – зазначив народний депутат України свободівець Олег Сиротюк.

«Судові засідання показали: прокурори не просто некомпетентні – вони фактично підтасовували документи, а їхні обвинувачення не мали доказів. Тернопільська прокуратура – це організована група злочинних людей, яка просто неспроможна захищати інтереси простих громадян! І в цьому ми вкотре переконалися. Я як народний депутат буду ініціювати проведення переатестації Тернопільської обласної прокуратури і притягнення до дисциплінарної відповідальности тих прокурорів та слідчих прокуратури, які несправедливо обвинувачували активістів Майдану. Ініціятива прокуратури порушити кримінальні справи проти свободівців – це не що инше, як політичне переслідування!» – підсумував народний депутат.

Народні депутати України свободівці Олег Сиротюк, Михайло Головко та понад 20 депутатів Тернопільської обласної та міської рад подали клопотання про взяття на поруки Володимира Стаюру, Марію Чашку та Марію Бабюк, однак суд їх відхилив.

Також Тернопільський міськрайонний суд відмовив у задоволенні клопотання в.о. начальника слідчого відділення УМВС України в Тернопільській області А.О. Грабчука щодо застосування домашнього арешту як запобіжної форми. Ініціятиву управління міліції підтримала Тернопільська обласна прокуратура. Однак щодо підозрюваних було застосовано найбільш м’яку міру запобіжного заходу – особисте зобов’язання.

«До нас хотіли застосувати домашній арешт, відірвати від громади, щоби ми не могли нічого зробити. Але цього не сталося. Дякую всім, хто підтримував нас у цей нелегкий час. Ми вкотре переконуємося, що разом ми – сила. Тільки разом ми переможемо!» – наголосив, виступаючи на Театральному майдані, очільник Тернопільської обласної «Свободи» Володимир Стаюра.

Світлини можна переглянути тут:

https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5956555115403562161

Прес-служба Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Спортсмени-ветерани ...

КОМЕНТАРІ