У Волинській області вирок директору коледжу залишено без змін

У Волинській області вирок директору коледжу залишено без змін

13.12.13 13:38 0 747
Прокуратурою області відстояно в суді апеляційної інстанції вирок у кримінальній справі про обвинувачення директора Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету у порушенні права на отримання освіти.

Нагадаємо, 27 серпня 2013 року Маневицьким районним судом освітянина було визнано винним у тому,що він незаконно вимагав з абітурієнтів під час проходження ними співбесіди при вступі на державну форму плату за навчання в розмірі 400-500 грн. Зі студентів коледжу директор вимагав за навчання 1200 грн. На рахунки навчального закладу таким чином у 2010-2011 роках незаконно надійшло понад 70 тис. грн.

Суд призначив директору коледжу покарання у виді штрафу у розмірі 5 тис. грн. з позбавленням права 1 рік займати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-розпорядчих та фінансово-господарських функцій у державних та комунальних навчальних закладах.

Не погодившись із вироком, адвокат освітянина оскаржив його в апеляційному порядку.

Ухвалою апеляційного суду Волинської області апеляцію залишено без задоволення, а вирок Маневицького районного суду – без змін.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У тиждень права тернополяни ...

КОМЕНТАРІ