Олександр Терещук: "Якщо є порушення законодавства, громадяни повинні нести відповідальність" (+)

Олександр Терещук: "Якщо є порушення законодавства, громадяни повинні нести відповідальність" (+)

13.12.13 15:48 0 811
Правоохоронці Волині проводять досудове розслідування за трьома статтями Кримінального кодексу України. Шістьом особам підготовлено повідомлення про підозру у скоєнні правопорушень, двом із них – їх уже оголошено.

Зокрема слідче управління УМВС України у Волинській області розпочало кримінальні провадження за фактами вчинення хуліганських дій (ст. 296), закликів до вчинення дій, що загрожують громадському порядку (ст. 295), та захоплення державних будівель (ст. 341).

– Під час проведення мирних акцій міліції Волині забезпечувала громадський порядок, – відзначив начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук. – При цьому ніхто нікому не давав права порушувати закон під час таких заходів. У результаті шістьом особам підготовлено повідомлення про підозру у скоєнні правопорушень, двом із них вони оголошені. Місцезнаходження інших чотирьох осіб міліція встановлює. Відзначу: вони ігнорують повідомлення слідчих та прокурорів, а відтак уникають отримання письмових повідомлень про підозру та ухиляються від явки до слідчих органів.

Таким чином головний міліціонер Волині зауважив, що правоохоронці жодним чином не здійснюють тиск на цих осіб:

– Якщо є порушення законодавства, громадяни повинні нести відповідальність. Зауважу: ніяких репресій і катувань не буде. Їм будуть врученні повідомлення про підозру у скоєнні правопорушень, і в законному порядку проводитиметься досудове розслідування. Кінцеве процесуальне рішення прийме суд.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ