Волинські правоохоронці роблять усе, щоби діти не порушували закон

Волинські правоохоронці роблять усе, щоби діти не порушували закон

13.12.13 12:04 0 842
Діючі міліціонери та ветерани органів внутрішніх справ Волині зустрілися з дітьми, які переступили межу закон, але не відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Правоохоронці наголосили на тому, що доля усміхається кожному, хто обирає вірний шлях.

На профілактичну бесіду прийшло п’ятнадцять парубків, які перебувають на обліку в міліції. Хлопці розповідали про себе і про ті причини, які штовхнули їх на порушення закону. Свою чергою начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області майор міліції Інна Остапович звернулася до присутніх:

– Неважливо, з яких причин ви вчинили злочин, адже відповідальність наступить у будь-якому випадку. Більшість із вас уже зробили перший крок по кримінальній стежині, а тому повинні розуміти: замість того, щоби радіти життю, вчитися, працювати, створювати власні сім’ї, ви можете відбувати покарання у місцях позбавлення волі.

До профілактичної роботи долучилися і ветерани органів внутрішніх справ Волині, люди, котрі багато побачили у житті та мають, що розповісти підліткам. Тож голова Волинської ветеранської організації ОВС Сергій Шелепін поділився з хлопцями тими історіями із міліцейського життя, головними «героями» яких були їхні однолітки.

Духовний бік злочинного шляху розкрив юнакам настоятель Свято-Геогіївського храму, що збудований на території УМВС України в області у пам'ять загиблим працівникам міліції, протоієрей Олександр Мазурак:

- Кожен вчинок повертається до нас за принципом бумерангу: якщо ми робимо добро та живемо за заповідями Божими, то від людей отримуємо теж саме, а злом лише руйнуємо себе.

Насамкінець міліціонери запевнили, що завжди готові прийти на допомогу, підтримати і зрозуміти. Для цього треба одне: зробити крок назустріч.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ