У Волинській області один день із життя чергової частини міськвідділу міліції

У Волинській області один день із життя чергової частини міськвідділу міліції

13.12.13 09:31 0 865
…9 ранку, а телефон Володимир-Волинської чергової частини міліції дзвонить уже вшосте.

– Володимир-Волинський, чергова частина міліції, оперативний черговий капітан Ничипорук, слухаю вас.

Саме так розпочинається допомога людям, які опинилися у біді…

Чергова частина міліції розташована відразу при вході до відділу й іноді нагадує мурашник, адже тут завжди людно: черговий та його помічник, інспектор чергової частини та водій, слідчо-оперативна група (до складу якої входять представники з кожної служби), відповідальний від керівництва та помічник відповідального.

День оперативного чергового розпочинається з огляду ізолятора тимчасового тримання засуджених та осіб, взятих під варту. Після чого відбувається зміна постових і нарядів, черговий проводить їм цільовий інструктаж. Потім на арештмайданчику перевіряє автомобілі, в кімнаті зберігання зброї – наявність зброї, спецзасобів та боєприпасів. І лише тоді оперативний черговий видає працівникам табельну вогнепальну зброю.

Поки оперативний черговий проводить усі перевірки його обов’язки в черговій частині виконує помічник.

Зміну добового наряду проводить начальник міліції. Потрібно доповісти про все, що сталося, які рішення були прийняті, які правопорушення вдалось розкрити по «гарячих слідах». Лише після цього на чергування заступає нова зміна.

У черговій частині міліції рішення завжди приймаються оперативно, група повинна виїхати на виїзд менше, ніж за п'ять хвилин, тому співробітники завжди напоготові.

Окрім телефонних повідомлень потрібно ще й працювати з відвідувачами, адже комусь потрібна довідка, іншим – номер телефону слідчого чи дільничного, а хтось хоче написати заяву про втрату документів.

Кожне повідомлення вимагає досконалого опрацювання та збору максимальної інформації, тому з однією заявою іноді доводиться займатися декілька годин.

І так цілу добу: телефон, заяви, реєстрація, група на виїзд, опрацювання матеріалів, доповідь керівництву, ізолятор тимчасового тримання, інструктаж... Близько опівночі «мурашник» заспокоюється, проте ніколи не спить – допомога людям потрібна і вночі.

Аліна МАТУСЕВИЧ,

Володимир-Волинський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роман Навроцький: "На ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ