На Волині провели акцію "16 днів проти гендерного насильства"

На Волині провели акцію "16 днів проти гендерного насильства"

13.12.13 14:45 0 804
* Саме під такою назвою з 25 листопада по 10 грудня в Шацькому районі провели акцію, приурочену Міжнародному дню боротьби за ліквідацією насильства стосовно жінок.

Мета даної акції – привернути увагу громадськості до двох актуальних проблем: попередження насильства в сім’ї та торгівлі людьми, а також активізації діяльності громадських об’єднань і державних установ із метою попередження насильства, захисту прав жінок та чоловіків в Україні.

Насильство в сім’ї на є однією з найгостріших та наймасштабніших соціальних проблем. Чимало жінок, дітей та інших членів сімей потерпають від моральних та фізичних знущань, та, на жаль, не завжди виносять «сміття» з дому та повідомляють про це відповідні державні органи, забуваючи, що насильство породжує насильство, і абсолютна безкарність формує в домашніх тиранів відчуття всемогутності…

На у Шацькому РВ УМВС України у Волинській області на профілактичних обліках перебуває 31 особа, що вчинили насильство в сім’ї. Протягом 2013 року працівники служби дільничних інспекторів міліції здійснили 62 виїзди на сімейні конфлікти. Крім того, за даними фактами складено 18 протоколів за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за яку передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу – від 51 до 170 грн, виправних робіт – від одного до двох місяців та адміністративного арешту – від 5 до 15 діб. За вчинення легких тілесних ушкоджень при прояві насильства в сім’ї може настати кримінальна відповідальність згідно зі ст. 125 Кримінального кодексу України, якою передбачено такі види відповідальності: штраф – від 850 до 1700 грн, громадські роботи – від 200 до 240 годин або виправні роботи до одного року, адміністративний арешт до 6-ти місяців, обмеження волі до двох років.

Проводячи масштабну роботу з протидії та профілактики насильства в сім’ї, дільничні інспектори міліції тісно співпрацюють із відділами у справах сім’ї, молоді та спорту, службами у справах неповнолітніх місцевих державних адміністрацій, громадськими організаціями.

Немає сумніву, що майбутнє нашої держави напряму залежить від мікроклімату в кожній окремо взятій сім’ї, адже діти переймають моделі поведінки своїх батьків і повторюють їх у дорослому житті. Тому спільним завданням правоохоронців, органів місцевої влади та небайдужої громадськості є невтомна робота з профілактики та протидії насильству в сім’ї.

Олена КОСТЮК,

Шацький РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівського підприємця ...

КОМЕНТАРІ