Закарпатські рятувальники вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Закарпатські рятувальники вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

13.12.13 08:56 0 802
Окрім 26 квітня, ще одним днем вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС визначено, згідно з Указом Президента України, 14 грудня. Саме в цей день було завершено будівництво саркофагу.

Напередодні, 12 грудня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області вшановували пенсіонерів та ветеранів оперативно-рятувальної служби, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Серед учасників ліквідації аварії на ЧАЕС було й чимало закарпатців, які, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям.

«Події 27-річної давнини ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання», - з такими словами звернувся до ліквідаторів перший заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Сергій Крицький.

Далі Сергій Миколайович також висловив щирі слова подяки за мужність, героїзм, самовіддачу й вручив відзнаки Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України пожежникам-ліквідаторам. Так, ордена «Герой Чорнобиля» удостоєні Оксана Сацюта та Юрій Іваник. «Почесною грамотою» нагороджені Степан Браїло й Олександр Пекар.

Грамоту «Величі, честі і достоїнства» отримали Іван Герц і Віктор Машика, а подяку урочисто вручили Віктору Сніцаренку та Віктору Кондратюку.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 200 тисяч людей ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ