В Закарпатській області НБУ випустив нову монету в честь року Коня

В Закарпатській області НБУ випустив нову монету в честь року Коня

13.12.13 08:06 0 1013
Прес-служба управління Національного банку України в Закарпатській області повідомляє, що 10 грудня 2013 року Національний банк України увів в обіг срібну пам’ятну монету «Рік Коня» номіналом 5 гривень, яка присвячена року Коня, одній із тварин східного календаря, який засновано на дванадцятирічному циклі Юпітера – найбільшої планети Сонячної системи.

Серія «Східний календар» заснована у 2006 році. Нині вона налічує вже дев’ять монет – «Рік Собаки”», «Рік Свині (Кабана)», «Рік Пацюка», «Рік Бика», «Рік Тигра», «Рік Кота (Кролика, Зайця)», «Рік Дракона», «Рік Змії» та «Рік Коня». Усі монети цієї серії користуються значною популярністю серед населення.

На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, під яким – напис НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК/УКРАЇНИ, в оточенні стилізованого рослинного орнаменту – номінал 5/ГРИВЕНЬ; унизу – рік карбування монети 2014, а також позначення металу, його проби – Ag 925, маси в чистоті – 15,55 та логотип Монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети в оточенні стилізованого рослинного орнаменту зображено в лубочному стилі коня, око якого оздоблено кубічним оксидом цирконію коричневого кольору. Над цією композицією і під нею розміщено абрисні фігурки всіх 12 символів східного календаря. (Елемент оздоблення – кубічний оксид цирконію діаметром 1,0 мм.).

Придбати пам’ятну монету можна в управлінні Національного банку України в Закарпатській області за адресою: м. Ужгород, пл. Пушкіна,1, тел. 61-93-36, 61-93-36.

Нагадаємо, що пам’ятна монета «Рік Коня» номіналом 5 гривень є дійсним платіжним засобом України й обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів, повідомляє Прес-служба Управління Національного банку України в Закарпатській області.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 13 грудня 2013 року за ...

КОМЕНТАРІ