Форум видавців просить літературний світ підтримати Майдан

Форум видавців просить літературний світ підтримати Майдан

13.12.13 11:46 0 843
ГО «Форум видавців» звернувся до письменників, перекладачів, видавців і журналістів у світі із просьбою підтримати Майдан та дати оцінку тим подіям, які відбуваються зараз, максимально поширити інформацію про події в Україні та апелювати до урядів своїх держав, аби спричинити міжнародний тиск на владу в Україні.

Відповідне звернення опубліковане на сайті Форуму видавців.

Форум видавців нагадує, що вУкраїні двадцять днів триває мирний протест українського народу за своє бажання жити у демократичній, правовій країні.

«Спочатку люди мітингували проти призупинення переговорного процесу щодо асоціації з ЄС. Цей мітинг, що відбувався на центральній площі Києва, Майдані Незалежності, назвали Євромайданом. Він був абсолютно мирним, не ставив жодних політичних вимог до існуючої влади, крім підписання асоціації з ЄС», – йдеться у звернені.

Але в ніч з 29 на 30 листопада влада застосувала до мітингувальників внутрішні війська. Багато людей були покалічені, в тому числі випадкові перехожі, декілька осіб зникли безвісти. Вранці 1 грудня в Києві зібрався мільйонний мітинг з вимогами покарати винних. Народ повстав проти поліцейського насилля і беззаконня.

«Замість того, щоб покарати винних в побитті невинних людей, проти них відкриті кримінальні справи, вони затримані на 60 днів і їм загрожує по 5-8 років ув’язнення», – зазначили у Форумі видавців і додали, що зараз мітингувальники змінили свої вимоги: тепер головним гаслами була відставка уряду, позачергові парламентські і президентські вибори.

Влада не відреагувала на ці вимоги.

8 грудня на Євромайдані зібралося 2 мільйони 400 тисяч осіб, які вимагали відставки президента і уряду

Вночі з 10 на 11 грудня відбулась друга спроба розгону мітингу на Майдані Незалежності, але люди вистояли.

«Президент, прем’єр-міністр та інші преставники уряду щодня обіцяють провести об’єктивне розслідування, а щоночі – арештовують активістів і штурмують мітинг. Розпочались справжні політичні репресії. Відбуваються обшуки офісів опозиційних ЗМІ і політичних партій, відкривають карні справи проти журналістів, – йдеться у зверенні. – І досі жоден з силовиків і урядовців не покараний за ганебний і брутальний наказ застосувати силу до мітингувальників; жоден з них навіть не відсторонений від роботи».

«Ми впевнені, що цей сценарій – агонія влади, яка повністю дискредитувала себе. Страх втратити свої пости змушує їх застосовувати силу до протестуючих. Також зрозуміло, що на президента і уряд відбувається тиск з боку Росії. Всі ці фактори разом можуть призвести до поглиблення політичної кризи, введення надзвичайного стану, політичних репресій, спровокувати громадянську війну і розкол нашої держави», – переконані у Форумі видавців.

У зверенні зазначається, що на Євромайдані присутні всі відомі українські письменники, музиканти, митці, представники громадський організацій, політики, студенти і прості люди. Вони цілодобово чергують, щоб завадити владі зачистити Майдан. На вулиці українських міст вийшли мільйони громадян які бояться за своє майбутнє, за майбутнє своїх дітей. Вони вимагають відставки уряду, покарання силовиків, припинення політичних репресій.

«Ми звертаємось до вас, знаючи що Вам не може бути байдужою доля українського народу. Ми віримо, що ви не допустите появи в центрі Європи диктаторського режиму, який переслідує громадян за їхні погляди і переконання, за їх бажання жити в правовій демократичній державі.

Ми просимо вас підтримати нашу боротьбу і дати оцінку тим подіям, які відбуваються зараз.

Ми просимо максимально поширювати інформацію про події в Україні, у будь який доступний Вам спосіб – через ЗМІ і соцмережі.

Ми закликаємо Вас апелювати до урядів своїх держав, аби спричинити міжнародний тиск на нашу владу.

Разом – і до перемоги над силами зла!», – закликали у Форумі видавців.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі валентин ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ