Понад 200 тисяч людей виявили бажання назавжди покинути Землю

Понад 200 тисяч людей виявили бажання назавжди покинути Землю

13.12.13 08:51 0 847
Автори амбітного проекту Mars One, метою якого є колонізація Марсу, отримали понад 200 тисяч заявок від добровольців, які хочуть стати першими поселенцями червоної планети, розповів співзасновник і генеральний директор проекту Бас Ленсдорп.

Про це повідомляє CNN.

На сайті проекту уточнюється, що заявки подали 202 586 осіб з більш ніж 140 країн світу. Лідером за кількістю охочих покинути Землю виявилися США – 24% від загальної кількості поданих заявок.

Також знайшлося чимало бажаючих колонізувати Марс в Індії (10%), Китаї (6%), Бразилії (5%), Великобританії (4%), Канаді (4 %), Мексиці (4%), Філіппінах (2%), Іспанії (2%), Колумбії (2%), Аргентині (2%), Австралії (1%), Франції (1%), Туреччині (1 %), Чилі (1 %), Україні (1%), Перу (1%), Німеччині (1%), Італії (1%) та Польщі (1%).

На даний момент прийом заявок завершився. До кінця цього року з загальної кількості добровольців організатори місії відберуть тих, хто пройде у другий тур. До 2015 року з них створять команди – по чотири людини у кожній. Далі протягом ще кількох років усі майбутні «марсіани» пройдуть спеціальну програму навчання, після чого будуть обрані лише чотири добровольці, які першими підкорять Марс. Щоправда, прийнявши таке рішення, їм доведеться змиритися з тим, що повернутися назад на Землю вони вже не зможуть – технологій, які дозволили б це зробити, наразі не існує.

Спочатку передбачалося, що перші поселенці зможуть полетіти на Марс у 2023 році. Однак пізніше дату відправлення перенесли на 2025 рік. Очікується, що відправлення на червону планету перших чотирьох осіб коштуватиме 6 млрд доларів.

Тим часом, учені вважають, що колонізатори Марсу можуть зіткнутися з численними труднощами, зокрема, високою радіацією.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ