Боротьба з лупою загрожує екологічним лихом

Боротьба з лупою загрожує екологічним лихом

13.12.13 12:48 0 825
Купуючи шампунь проти лупи, задумайтеся над тим, що ви, можливо, робите свій внесок у процес руйнування екологічного середовища. Фахівці довели, що використання такої продукції має згубні наслідки для усього живого.

Про це попереджає MedikForum.

Посилена боротьба з лупою за допомогою спеціальних шампунів має руйнівний потенціал для флори і фауни, заявили автори дослідження, навівши дані, які свідчать про невидиму небезпеку використання шампунів від лупи. Вчені стверджують, що в складі таких шампунів незмінно присутній компонент фунгіцид клімбазол, що додається виробниками в якості протигрибкового інгредієнта. За словами експертів, сучасні очисні споруди неспроможні повністю усунути вплив цієї речовини, яка проникає у навколишнє середовище, і таким чином, природа отруюється даним хімікатом.

«Тести показали, що в стічних водах клімбазол міститься у концентрації до 0,5 мкг/л. Цього досить, щоб поступово знищити водорості і сповільнити ріст риб. Крім того, фунгіцид впливає на фітотоксичність ґрунту», – друкує журнал Environmental Toxicology and Chemistry висновки дослідників.

Щоб зменшити шкідливий ефект від використання шампунів проти лупи, фахівці рекомендують правильно оцінювати проблему лупи. Боротися з нею за допомогою лише шампунів неефективно, переконані фахівці. Адже лупа є симптомом того, що волосяна частина голови охоплена патологічним процесом – це зовнішня ознака внутрішньої проблеми, і боротися з нею потрібно зсередини, міняючи спосіб життя, дієту і т.п.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ДТП на Волині загинув ...
Наступна новина: У Львові 78-річна жінка ...

КОМЕНТАРІ