Івано-Франківщина: НІ - НАСИЛЬСТВУ!

Івано-Франківщина: НІ - НАСИЛЬСТВУ!

13.12.13 10:25 0 836
Під таким гаслом в медичному коледжі Коломиї було проведено круглий стіл.

Нині проблема насильства в нашому суспільстві доволі актуальна, вважає організатор круглого столу - директор Коломийського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Лілія Галамейко переконана: необхідно привертати якомога більше уваги до питань серйозних конфліктів, безпосередніми учасниками яких є діти та підлітки.

До вирішення проблем долучається багато соціальних служб, вони проводять різні заходи та акції, долучають до них дітей та підлітків. Проте як свідчить практика, багато з них взагалі не володіють інформацією, наприклад не знають своїх прав чи не вміють їх захистити, це стосується і поводження з ними у сім’ї, в навчальних закладах чи серед однолітків.

За словами правоохоронця Вадима Василецького, проблема насильства в сім'ї справді є доволі актуальна. Цьогоріч працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС виявили два факти жорстокого поводження з дітьми.

Одна з причин виникнення насильства в будь якому середовищі - це алкоголь. Підігріті спиртним батьки зриваються на власних дітях, а підлітки свої образи та агресію реалізують по відношенню до однолітків. Працівниками сектору кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС за 11 місяців цього року задокументовано 6 фактів продажу алкоголю дітям.

Організатори круглого столу планують створити соціальні студентські служби, а представники прокуратури та правоохоронних органів готові до неформальної співпраці зі студентами. Правоохоронці пропонують молоді організовувати зустрічі та вирішувати проблеми.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КМДА: за ніч 6 ...
Наступна новина: «Євромайдан SOS» має дані ...

КОМЕНТАРІ