Львівщина: рівень зареєстрованого безробіття в області зменшується

Львівщина: рівень зареєстрованого безробіття в області зменшується

13.12.13 16:05 0 720
Про це повідомив заступник начальника департаменту соціального захисту населення Іван Сорока під час прес-конференції щодо реалізації у регіонах нових завдань Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць, завдання і перспективи на 2014 рік. Зокрема, Іван Сорока розповів, що в Львівській області питання створення нових робочих місць є дуже важливим і цього року буде створено близько 50 тис. нових робочих місць. «Найбільше нових робочих місць створено в галузі торгівлі, промисловості та сільського господарства. – зазначив заступник начальника департаменту соціального захисту населення та додав, що здебільшого працевлаштовують мешканців в Яворівському, Пустомитівському, Жовківському та Радехівському районах, а також в м. Дрогобич та м. Львів.

Також І.Сорока поінформував, що відповідно до завдань Президента України в 2014 році заплановано створити 49,5 тис нових робочих місць в області.

Своєю чергою перший заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук сказала, що цього року до центру зайнятості звернулось більше 12 тис роботодавців і було відкрито близько 63 тис вакансій.

«Служба зайнятості в поточному році сприяла і підприємницькій діяльності безробітних. 697 громадянам виплатили одноразову допомогу з безробіття для започаткування підприємницької діяльності, серед них – 114 розпочали бізнес в галузі сільськогосподарського виробництва, – повідомила О.Іванчук. – Новим видом соціальної діяльності служби зайнятості є надання ваучерів особам, яким виповнилося більше 45 років, для підвищення кваліфікації та перекваліфікації. Цього року видано більше 900 таких ваучерів», – розповіла перший заступник директора Львівського обласного центру зайнятості.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Українцям скасують візи в ...

КОМЕНТАРІ