На Львівщині відбувся фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла»

На Львівщині відбувся фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла»

13.12.13 17:09 0 951
З метою збереження та дотримання національних звичаїв, обрядів на основі традиційної культури українського народу, виховання християнської моралі, розвитку духовності серед учнів ПТНЗ м. Львова та області Львівський державний Будинок техніки провів фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла».

10 грудня на базі Самбірського професійного ліцею торгівлі та сфери послуг відбувся фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» за участю Погірцівського ВПУ, Добромильського професійного ліцею, Турківського професійного ліцею, Нижанковицького професійного ліцею, Боринського професійного ліцею народних промислів та ремесел, Судововишнянського професійного ліцею, Самбірського професійного політехнічного ліцею, Самбірського професійного ліцею торгівлі та сфери послуг.

Навчальні заклади відзначені у наступних номінаціях:

* Виготовлення «Різдвяної шопки»: Самбірський ПЛСП, Турківський ПЛ, Нижанковицький ПЛ, Судововишнянський ПЛ;

* Представлення «Різдвяного дідуха»: Самбірський ПЛСП, Судововишнянський ПЛ, Боринський ПЛНПР;

* Художнє оформлення «Різдвяного павука»: Погірцівське ВПУ, Турківський ПЛ, Самбірський ППЛ;

* Створення вертепної «Різдвяної зірки»: Погірцівське ВПУ, Нижанковицький ПЛ, Добромильський ПЛ.

Усі учасники підготували «Різдвяні привітання» та отримали оригінальні солодкі подарунки – пряники у вигляді новорічної ялинки.

Як зазначають організатори, такі заходи спрямовані на те, аби молодь вчилась любити та шанувати рідний край, свою Батьківщину, пройматися глибоким почуттям до рідної землі та свого народу. Виховується повага до рідних скарбів народної мудрості. Вивчення української народної культури та побуту сприяє відродженню національної свідомості учнів, збагаченню їхнього духовного світу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: потрібно ...
Наступна новина: Волинські діти-інваліди ...

КОМЕНТАРІ