У Львівській області фахівці ДСНС дбають про безпеку населення під час опалювального сезону

У Львівській області фахівці ДСНС дбають про безпеку населення під час опалювального сезону

13.12.13 09:10 0 837
Представники Головного управління ДСНС України у Львівській області спільно із фахівцями Яворівського РВ ДСНС та представниками ЗМІ провели профілактичні огляди житлового сектору Яворівщини.

Перед початком профілактичних рейдів із фахівцями ДСНС зустрівся селищний голова, який розповів про основні проблемні моменти району у забезпечені пожежної та техногенної безпеки: «Я дуже вдячний вам за те, що ви дбаєте про наше населення. Адже проблем у житловому секторі є досить багато. Пов’язані вони з тим, що часто самі будинки вже є досить старими, димоходи від пічного опалення потребують капітального ремонту. Те саме можна сказати і про стан електрогосподарства. Часто саме коротке замикання електромережі стає причиною виникнення пожеж у житлових будинках. Сподіваюся, що спільними зусиллями ви максимально охопите визначені населені пункти та проконсультуєте місцевих мешканців у питаннях дотримання основних правил пожежної безпеки».

Профілактичні бесіди та перевірки стану пожежної безпеки житлових будинків фахівці ДСНС проводили першочергово із членами малозабезпечених та багатодітних сімей, а також із самотніми людьми, які як ніхто інший потребують уваги та опіки. У ході відпрацювання рятувальники перевірили стан утримання лічильників, електричних щитків, які часто зустрічалися розміщеними у неналежному стані.

Важливим аспектом забезпечення пожежної безпеки житла є надійне пічне або газове опалення. У деяких будинках стан пожежної безпеки і звичайне дотримання санітарно-гігієнічних умов були на надзвичайно низькому рівні, що вкотре свідчить про необхідність проведення таких рейдів та, нажаль, не усвідомлення того, що безпека кожної людини залежить першочергово від її особистого ставлення до правил життєдіяльності. Горе-господарі знаходили якнайрізноманітніші причини, для пояснення того, чому у них виявлені ті чи інші недоліки: « Ми коли користуємося піччю, то завжди слідкуємо, щоб розпечене поліно не випало із грубки. Навіть якщо кудись виходимо, то маємо надію, що все буде добре. А дрова тримаємо близько біля печі, щоб легше було носити. Про те, що воно може загорітися, ми не подумали».

У підсумку виконаних робіт, заступник начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям – начальник відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС України у Львівській області О. Галонько зазначив: «Проведення даного виду профілактичної роботи є абсолютно необхідним та повинно здійснюватися систематично. Особливо підпадають ризикам ураження вогнем чи іншим побутовим небезпекам незахищені верстви населення. Часто буває, батьки зловживаючи алкоголем чи наркотичним речовинами, не здатні забезпечити дитині комфортних та безпечних умов проживання, тому це завдання покладається на соціальні служби».

Варто зазначити, що найбільше пожеж виникає в житловому секторі – це близько 85 % від загальної кількості пожеж. Основними причинами виникнення пожеж залишаються: необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок , порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей, теплогенеруючих агрегатів та установок.

Проведені рейди можна оцінити позитивно. Населення отримало додатковий шанс почути кваліфіковані поради спеціалістів стосовно облаштування газового та пічного опалення, влаштування електромережі та поспілкуватися на тему турбуючи їх запитань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ