У Львові пікетували СБУ та відділення "Укрпошти"

У Львові пікетували СБУ та відділення "Укрпошти"

13.12.13 08:36 0 972
12 грудня 2013 року у Львові відбулося пікетування управління СБУ. Кілька тисяч осіб із львівського Майдану, скандуючи гасла з вимогою припинити репресії, пройшли містом.

Біля управління СБУ пікетувальники скандували: "СБУ – не КГБ!", "Свободу політв'язням!", "Служіть народу!". Люди тримали плакати: "СБУ – не КГБ!", "Ви не енкаведисті, а сини народу!", "СБУ, не служи Путіну!", "Ти – син народу, а не раб режиму!".

Як прокоментувала співголова Львівського регіонального штабу національного спротиву, народний депутат Ірина Сех, Служба безпеки України ретельно стежить за учасниками акцій. "Постійно ми бачимо на мітингах, пікетуваннях кілька камер СБУ, які пишуть усе, зокрема виступи опозиційних політиків. Думаю, що першочерговим ініціатором порушення кримінальних проваджень проти мітингувальників є СБУ. Так виглядає, що вони прислуговують Кремлю, продовжуючи традиції КГБ", – зазначила свободівка.

Перед пікетувальниками виступили депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Любомир Мельничук та депутат Львівської облради свободівець Андрій Холявка. Націоналісті наголосили, що в державі тривають репресії, порушують кримінальні справи проти мирних учасників акцій протесту. Вони закликали працівників СБУ не виконувати злочинних наказів. Учасники акції радісно відреагували на звістку про те, що з-під варти відпустили Олега Матяша.

Також відбулося пікетування Львівського відділення "Укрпошти", керівник якого Василь Веселий забороняє працівникам навіть в обідню перерву йти на Майдан. Також "Укрпошта" ймовірно поширила листівки проти евроінтеграції. Учасники пікету тримали плакати: "Веселий! Відпусті людей на Майдан!", "Поштові скриньки – не для брехні!", "Веселий, не поширюй брехню!", "Поштарі – з народом, а ти?", "Пошта – не смітник!", "Пошта – не для агіток режиму!". Перед пікетувальниками виступив свободівець Костянтин Орловський.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ліквідатор Олександр ...
Наступна новина: Хмельниччина: відновлення ...

КОМЕНТАРІ