У Рівненській області рятувальники спільно з комунальними та соціальними службами оглянули протипожежний стан багатоповерхових житлових будинків та провели навчання з його мешканцями

У Рівненській області рятувальники спільно з комунальними та соціальними службами оглянули протипожежний стан багатоповерхових житлових будинків та провели навчання з його мешканцями

13.12.13 11:12 0 849
12 грудня рейдові групи, до складу яких увійшли рятувальники, співробітники житло-комунального господарства та соціального захисту провели комплексну перевірку стану пожежної безпеки в багатоповерхових житлових будинках міста Рівне.

Особливу увагу учасники рейду звертали на стан утримання підвальних та горищних приміщень. Адже як відомо найчастіше пожежі виникають саме у цих місцях, а їх винуватцями стають особи без певного місця проживання, котрі у холодні дні шукають порятунку.

Також ретельно перевірявся протипожежний стан самих під’їздів, а саме: справність електрощитових, розподільчих електрокоробок, світильників, не захаращеність шляхів евакуацій.

А у будинках підвищеної поверховості (більше 10 поверхів) рейдові групи перевіряли справність систем протидимного захисту, внутрішній протипожежний водопровід, аварійне (евакуаційне) освітлення та пожежні крани.

Окрім «технічної сторони» фахівці приділили значну увагу профілактично-роз’яснювальній роботі з мешканцями багатоповерхівок. Насамперед відвідували оселі самотніх людей, громадян похилого віку й тих, хто потребує соціальної підтримки. Людям нагадували правила пожежної безпеки у побуті, вручали інформаційні пам’ятки застережливого характеру у зимовий період.

За бажаням власників помешкань фахівці провели огляд утримання електрогосподарства та вказали на недоліки, що можуть привести до пожежі і запропонували заходи щодо їх усунення. Також провели детальний інструктаж з правил безпечного користування обігрівальними, опалювальними та газовими приладами,

Спільні рейдові групи працюватимуть і надалі. Такі заходи є дуже важливими, адже вони допомагають запобігти виникненню пожеж.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Інтернеті з’явилось ...
Наступна новина: Ірина Сех: "Львівщина ...

КОМЕНТАРІ