У Рівненській області до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 48 осіб, які вчинили корупційні злочини

У Рівненській області до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 48 осіб, які вчинили корупційні злочини

13.12.13 14:32 0 767
У 2013 році правоохоронні органи Рівненщини скерували до судів 47 обвинувальних актів стосовно 48 осіб, які вчинили корупційні злочини, 15 з них уклали із прокурором угоду про визнання винуватості.

З числа закінчених кримінальних проваджень 22 розслідувано органами прокуратури області.

Корупційні злочини виявлено у діях посадових осіб органів внутрішніх справ, податкової міліції та інших служб, закладів охорони здоров’я, освіти, посадових осіб органів місцевого самоврядування.

З направлених до суду обвинувальних актів про кримінальні правопорушення кожен четвертий стосується найнебезпечнішого прояву корупції – одержання неправомірної вигоди (хабарництва).

Крім того, до судів скеровано 76 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень. За результатами розгляду частини цих протоколів до адміністративної відповідальності вже притягнуто 62 особи. На винних осіб накладено стягнення у виді штрафу в сумі 30 тис.грн.

Питання запобігання та протидії корупції було предметом обговорення на сьогоднішній координаційній нараді керівників правоохоронних органів області. За підсумками цієї наради розроблено спільні заходи, які направлені на покращення стану протидії кримінальних правопорушень у зазначеній сфері.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині перебуває ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ