Апеляційний суд скасував рішення про утримання під вартою ще трьох політв’язнів Майдану

Апеляційний суд скасував рішення про утримання під вартою ще трьох політв’язнів Майдану

13.12.13 14:24 0 790
13 грудня 2013 року Апеляційний суд Києва розглянув справи політв’язнів Майдану свободівця Романа Біленького, журналіста Валерія Гарагуци та активіста Єгора Превіра. Щодо усіх трьох було скасовано рішення попередніх інстанцій про утримання в СІЗО терміном 2 місяці. Про це повідомив керівник Юридичної служби ВО «Свобода», народний депутат України Олег Махніцький.

Як розповів Олег Махніцький, сьогодні відбулися чергові апеляційні судові засідання з перегляду рішень Шевченківського та Печерського районних судів Києва, які обрали запобіжний захід у вигляді 2-місячного тримання під вартою активістів Майдану. Ці рішення щодо трьох активістів нині було скасовано. «Свободівцеві Роману Біленькому та активістові Єгорові Превіру змінено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на домашній арешт. Обидва повинні перебувати вдома з 20:00 до 07:00. Журналіста Валерія Гарагуцу звільнено під особисте зобов’язання – за старим Кримінально-процесуальним кодексом це так звана «підписка про невиїзд».

Фактично сьогодні завершено розгляд апеляцій щодо подій на Банковій і біля Кабміну. Ще залишилися справи щодо активістів «Дорожнього контролю», яких нещодавно заарештовано і досі не призначено розгляд апеляцій. Також очікуємо розгляду справи журналіста Олега Панаса, якого арештовано за рішенням Шевченківського суду.

Зрозуміло, що попередні рішення судів щодо утримання під вартою активістів Майдану були замовними та політично мотивованими – у рішеннях апеляційного суду чітко вказано, що вони незаконні і підлягають скасуванню. Також дуже важливим є тиск вулиці, десятків тисяч людей, які постійно перебувають на Майдані, пікетують суди та владні структури. Влада побачила, що людей вже не залякати ні внутрішніми військами, ні тисячами озвірілих «беркутівців» – громада стоятиме до перемоги. Власне, через це режим зараз дає «задню». Але це такі собі «напіврішення», адже активістів повністю не виправдано. Тож очевидно, що тиск треба продовжувати аж до цілковитого звільнення й виправдання усіх політв’язнів Майдану», – наголосив керівник Юридичної служби ВО «Свобода» Олег Махніцький.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євросоюз вже розрізняє ...
Наступна новина: Майдан має якомога швидше ...

КОМЕНТАРІ