Майдан має якомога швидше обрати представників для круглого столу – Грабовський

Майдан має якомога швидше обрати представників для круглого столу – Грабовський

13.12.13 14:24 0 843
Майдан має якомога швидше обрати своїх представників для участі в круглому столі з владою. Про це заявив член ради Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка» Сергій Грабовський.

«Нинішня ситуація в країні вимагає негайного врегулювання. Ясна річ, що в круглому столі з владою представляти Майдан мають не тільки лідери партійної опозиції, але й представники громадського сектору. Але спочатку треба якомога швидше сформувати механізм того, як обрати цих представників», - зазначив він.

Разом з тим Грабовський скептично оцінює готовність чинної влади до чесної розмови на круглому столі.

«Напередодні Президент теж говорив про необхідність діалогу та про повагу до думки суспільства. Але вночі 11 грудня всі побачили, яким виявився діалог. Тому в мене є серйозні підозри, чи не стануть всі ці перемовини «димовою завісою» з боку влади для того, щоб прикрити своє прагнення до улюбленого нею силового варіанту. Ми живемо в Українській державі, переформатованій чинною владою, і вже пересвідчилися, що з боку влади можливі будь-які божевільні кроки, на зразок спроби розігнати Майдан під прицілами телекамер з усього світу, та ще й в той час, коли у Києві знаходяться авторитетні західні представники», - зазначив він.

На думку Сергія Грабовського, перш ніж сідати за круглий стіл, потрібно визначитися з гарантами його проведення.

«Якби ми були в Латинській Америці, то таким гарантом могли б виступити Збройні сили. Але ж в Україні їх фактично немає як фактора впливу, бо наша держава перетворилася на поліцейську. Внаслідок цього офіцер Беркуту отримує зарплату вдвічі більшу, ніж офіцер з таким самим званням в армії. Приміром, в Польщі таким гарантом свого часу виступила Церква. Але з огляду на останні коментарі щодо Євромайдану намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла (Лебідя), у цьому є сумніви. Такий персонаж може бути щонайбільш полковим капеланом у «Беркута», а не справжнім церковним предстоятелем, який би виходив з інтересів людей. І хіба він один такий? А без УПЦ МП така справа неможлива. В цій ситуації гарантами повинні виступити повноважні представники ЄС та США, інших варіантів поки що не бачу», - зазначив він.

Разом з тим, Сергій Грабовський вважає, що до участі в круглому столі мають бути запрошені далеко не всі представники уряду.

«Принаймні, Азаров, Захарченко та Табачник не можуть бути допущені до таких перемовин. Вони повинні піти у відставку ще до початку круглого столу. Потім призначається в.о. прем’єра, і вже з ним починаються переговори, а паралельно йде формування тимчасового технічного уряду», - підкреслив він.
http://www.3republic.org.ua/ua/news/12104
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Влада і далі намагається ...

КОМЕНТАРІ