У Вільнюсі влада насамперед піклувалася про інтереси простих людей, а не еліти - Дмитро Видрін

У Вільнюсі влада насамперед піклувалася про інтереси простих людей, а не еліти - Дмитро Видрін

13.12.13 14:26 0 776
Відомий політолог Дмитро Видрін вважає, що в процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі, при аналізі наслідків підписання документа і наступного відтермінування його влада насамперед піклувалася про інтереси простих громадян, а не інтереси еліти. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ. Він зазначив, що ситуація показує, що владі треба краще пояснювати громадянам суть того, що вона робить, зокрема , це стосується і процесу підготовки до підписання Угоди з ЄС.

«Перед Вільнюсом можна було легко пояснити людям, які вийшли на площі, що влада їде на складні перемови у Вільнюс , де буде відстоювати не свої інтереси, не інтереси чиновників ... Мова йде про те, щоб захистити інтереси простих людей, щоб при вирішенні крупного геополітичного завдання не потерпіли ні їх родини, ні зарплати, ні їх можливості, ні перспективи. І, в принципі , влада турбувалася, щоб увійти у євроасоціацію на найбільш вигідних умовах саме для простих людей, а не еліти», - зазначив він і додав, що для чиновників чи для політиків, які мають службові візи, нема проблем виїзду до Європи тощо. Експерт наголосив, що саме це влада має пояснювати людям.

Що ж до внутрішньополітичної ситуації, то на думку політолога, переговори і пошук компромісів - оптимальний шлях для виходу сторін із політичного протистояння. Він зазначив, якщо ситуацію відпускати на самоплив, вона буде тільки загострюватися.

«Тільки переговори і пошук спільних точок дотику, компромісів», - наголосив політолог. Він додав, що учасники діалогу, знявши поверхову піну, мають глибоко проаналізувати ситуацію, дійти до коренів і знайти далекобійні інтелектуальні способи виходу з кризи. «Якщо сторони будуть ігнорувати одна одну і не сідати за стіл переговорів, не помічати побажання і вимоги одна одної – то ситуація закінчиться дуже погано», - зазначив експерт.

Видрін також вважає, що внутрішні протиріччя заважають опозиції сідати за стіл переговорів, вона дуже різнорідна і не може виробити спільної позиції.

«Мене дуже хвилює позиція опозиції – коли вони пропонують владі певні умови, а потім не приходять на переговори. Домовитися ні з ким не можливо, якщо ти не приходиш домовлятися», - зазначає Видрін.

Він додав, що як громадянин, як киянин дуже переживає за долю рідного міста, за долю співвітчизників і виступає проти будь-якого вандалізму.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Юрій Луценко: Заяви ...

КОМЕНТАРІ