При агресивному захопленні влади ми втратимо половину України – Луценко

При агресивному захопленні влади ми втратимо половину України – Луценко

13.12.13 14:29 0 729
Я противник будь-якої радикалізації Майдану, тому що на кону стоїть вся Україна. Мова не йде про владу в Києві чи владу в так званій «помаранчевій» половині України. Йдеться про необхідність змін для всієї країни. Про це в інтерв'ю інформагентству«Інтерфакс-Україна» сказав лідер «Третьої Української Республіки» Юрій Луценко.
«У разі, якщо Євромайдан в нинішній ситуації продемонструє силу, або зробить спробу захоплення будівель органів державної влади, країна може позбутися своєї половини», - наголосив політик.
За його словами, вихід зі складної політичної кризи лежить не через силу, а через діалог.
«Люди різних культур повинні разом домовитися проти радянських рудиментів. Для цього потрібен діалог. Саме тому Майдан сьогодні такий мирний. Навіть коли нас б'ють, ми не застосовуємо силу. Ми хочемо не влади. Якщо ми будемо агресивно захоплювати владу, ми втратимо половину України. Ми цього не хочемо. Ми хочемо побачити нову Україну. У цьому і є пояснення того, чому Майдан такий довгий і такий мирний», - пояснив політик.
Луценко впевнений, що провокаціями влада свідомо штовхала людей на захоплення органів влади. Однак агресія - не позиція Майдану.
«Напевно, Ганді позаздрив би терпінню цих людей. Можна захопити Кабмін і навіть Адміністрацію президента. Але це не означає, що ми збережемо країну. Ось так і йдемо революційно-еволюційним шляхом», - сказав Юрій Луценко.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12113
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові розпочинається ...
Наступна новина: Рекордсмени України зі ...

КОМЕНТАРІ